Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Un nou an școlar de poveste a fost deschis astăzi la Cambridge School of Constanța. Peste 300 de copii, alături de părinți, bunici și frați mai mici au pășit astăzi în noua lor casă. “Profesorii sunt alături de elevi din primul moment când pășesc pe porțile școlii, iar părinții sunt implicați în toate acțiunile elevilor. Vrem să îi asigurăm pe aceștia că suntem alături de copii, că îi sprijinim la fiecare pas pe care îl fac atât profesorii, cât și școala. Tot ce trebuie să știe cei care ne trec pragul este că școala, anul acesta, va fi distractivă”, ne-a declarat Lauren Engler, Cambridge exam officer în cadrul instituției de învățământ din Constanța. 

Întâmpinați de personaje de poveste, Mickey and Minnie și de zâmbetele largi ale profesorilor, elevii constănțeni ai Cambridge School of Constanța, cu mic, cu mare, s-au adunat la orele dimineții pentru a sărbători un început de an școlar spectaculos.

La început timizi, însoțiți de părinți, elevii au reușit să-și depășească emoțiile atunci când și-au revăzut colegii și profesorii și decorul plin de baloane pregătit special pentru ei de conducerea școlii.

“Astăzi începe o aventură în învățare, iar noi îi vom conduce pe elevii noștri să facă tot ceea ce se va putea pentru a avea succes, a crește treptat și a se dezvolta ca personalități individuale în cadrul special pe care îl oferim acestora la școala noastră”, ne-a declarat Lauren Engler, Cambridge exam officer în cadrul instituției de învățământ din Constanța.

De asemenea, cadrul didactic ne-a dezvăluit și câteva provocări cu care vine acest nou an școlar pentru cei aproape 300 de elevi. “Anul acesta vom introduce câteva idei și concepte noi la noi în școală. Vrem să fim siguri că ne menținem poziția în ceea ce privește noile abordări din învățământ. Vrem să aducem mai aproape de elevi învățământul modern, tocmai de aceea ne axăm pe învățământ de calitate. Cea mai mare provocare pentru acest an școlar este să păstrăm educația distractivă, concentrată, interactivă și inovativă pentru toți elevii noștri”, a mai adăugat Lauren Engler.

La finalul festivității de deschidere, profesorii i-au însoțit pe elevi în clase, unde îi așteptau manualele și un decor special pentru o primă zi de școală, toate pregătite cu minuțiozitate pentru cea mai importantă zi din anul școlar.

De asemenea, elevii claselor mai mari, VIII-XII au participat la diverse workshop-uri care au inclus detalii despre calificările obținute la sfârșitul claselor a X-a și a XII-a 12. În plus, a fost prezentat modul în care aceste calificări recunoscute internațional reprezintă o cheie valoroasă pentru un viitor de succes al elevilor. 

Totodată, elevilor le-au fost aduse la cunoștință noile programe de leadership și de voluntariat în beneficiul societății, programe care sprijină dezvoltarea personală și dezvoltarea abilităților esențiale pentru a-i ajuta pe elevi în formarea lor academică. 

Celor mai mari dintre elevii Cambridge School of Constanța le-au fost făcute cunoscute detalii esențiale pentru înțelegerea procesului de aplicare la universități și a modului în care alegerea unei universității reprezintă o decizie ce produce efecte încă din timpul anilor de liceu.

“Curicula noastră este una extrem de variată, extrem de bogată, examinările noastre au recunoaștere internațională ceea ce oferă avantaje multiple. Noi, la Cambridge School of Constanța facem mai mult decât să îi învățăm pe copii, noi îi pregătim pe elevii pentru viață”, ne-a declarat Cristina Ivășcan, Marketing&PR în cadrul instituției de învățământ.

După ce fiecare dintre profesori a discutat cu elevii și părinții cu privire la programul pe care copiii îl vor avea în acest an, cu toții au fost invitați în curtea școlii și în zona spațiului verde din incintă pentru a se bucura de surprizele pregătite de școală, grupate tematic sub tema baloanelor.

Animatorii au avut și ei rolul lor important în această poveste construită cu dăruire de Cambridge School of Constanța, de la modelaj de baloane, până la facepainting.

De asemenea, cu toții s-au bucurat de barul de fructe şi legume pus la dispoziție și s-au energizat cu limonadă.

De departe cel mai atractiv punct a fost standul cu Bubble Waffles de care copiii, și cei mai mici, dar și cei mai mari, s-au bucurat din plin.

Cambridge School of Constanța oferă educaţie de top pentru toate nivelurile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, iar în acest an școlar aici învață peste 300 de copii din peste 10 țării.