Dan Cărbunaru
Dan Cărbunaru
Guvernul a anunțat, aseară, după ședința coaliției, că își menține oferta pentru profesori: nu vor fi acordate creșteri salariale decât personalului auxiliar, iar cadrele didactice vor primi doar cardurile de 2.500 de lei. 

Anunțul a fost făcut aseară, de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, care a spus că formele care permit majorări de venituri s-au epuizat în actuala lege a salarizării.

Doar salariile personalului nedidactic vor crește cu 9%, a anunțat Cărbunaru, citat de G4media, iar personalul nedidactic va primi două prime a câte 500 de lei, în iunie și octombrie.

Sindicatele din educație ceruseră majorarea veniturilor tuturor angajaţilor cu 25% şi salariul la nivelul celui mediu brut pe ţară pentru debutanţi.
„Nu suntem la piață și, ca atare, nu operăm cu oferte, nici măcar la mall. Decizia Coaliției de Guvernare care va fi implementată mâine dimineață vizează închiderea ridicării la nivel maxim pentru veniturile personalului nedidactic a anexei 8 din Legea 153/2017, o masura care vizeaza 55 de mii de oamenii – 9% creștere. O prima in iunie si una in octombrie de 500 de lei – pentru personalul nedidactic.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Pentru 220.000 de profesori si personal didactic auxiliar – in iunie primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, a doua in octombrie cu 1.500 de lei “, a spus Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

FOTO: Facebook/Dan Cărbunaru

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.