Ileana Jitaru
Ileana Jitaru
Cei care doresc să își ia rămas bun de la cea care ne-a ghidat pașii de studenți,  Conf.univ.dr. Ileana Jitaru, o pot face începând de vineri, 27 ianuarie.

Sicriul va fi depus mâine la Biserica Trei Ierarhi din Constanța, situată în zona Cireșica în jurul orei 13.00. Citirea stâlpilor va avea loc mâine la ora 17.00, iar înmormântarea sâmbătă la ora 14.00.

Universitatea Ovidius a transmis un mesaj de condoleanțe la dispariția cadrului universitar:

„Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului colegei noastre Ileana Jitaru, conferențiar universitar doctor, prodecan al Facultății de Litere.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Născută la data de 9 mai 1970, conf. univ. dr. Ileana Jitaru a urmat Facultatea de Litere şi Ştiințe a Universității Dunărea de Jos Galaţi (1990-1995) și a devenit doctor în Filologie în anul 2008.

A parcurs, rând pe rând, etapele carierei didactice universitare: preparator universitar (1997-2000), asistent universitar (2000-2003), lector universitar (2003-2015), conferențiar universitar (din 2015), împărtășind studenților, cu generozitate, din cunoașterea sa despre antropologie culturală, cultură media, studii de film, istorie, cultură și civilizație britanică, literatură americană contemporană.

În perioada 2019-2020 a fost director al Departamentului de Limbi și literaturi moderne și științele comunicării din cadrul Facultății de Litere și, începând cu anul 2020, a fost prodecan al aceleiași facultăți. În decursul carierei sale universitare, activitatea didactică a fost întemeiată pe munca de cercetare științifică, vizibilă prin cărți, articole, participări la conferințe și proiecte.

Conf. univ. dr. Ileana Jitaru a fost un om cu ales profil intelectual şi moral, un om bun, responsabil și devotat, care va rămâne în memoria comunității noastre prin noblețea, sensibilitatea și respectul dăruite colegilor și studenților.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Comunitatea academică a Universităţii Ovidius din Constanţa”.

Citește și:

S-a stins din viață conferențiar universitar doctor Ileana Jitaru, prodecanul Facultății de Litere a Universității Ovidius Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.