Rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2019, sesiunea iulie, la nivelul județului Constanța a fost, așa cum arată datele prezentate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, de 64,30%. Procentul din această sesiune este mai mare decât anul trecut, când rata de promovabilitate a fost de 61%.

Totodată, și numărul mediilor de 10 obținute de elevi a fost mai mare – anul acesta au fost, înainte de contestații, zece medii de 10, în vreme ce anul trecut au fost doar două.

Liceul Teoretic Ovidius a fost singurul unde s-au obținut trei medii de 10. Liceul Traian și Colegiul Național Mircea cel Bătrân au fost câte două medii de 10 iar la Colegiul Național „Regina Maria”, Colegiul Național „George Călinescu” și la  Liceul Internațional câte o medie de 10.

De asemenea, și numărul unităților de învățământ unde rata de promovare a fost 0% este în scădere în acest an, comparativ cu anii trecuți.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Astfel, în urma examenului de Bacalaureat 2019, înainte de contestații, două licee din județul Constanța au promovabilitate 0%. Este vorba despre Liceul Tehnologic Ciobanu și Liceul Tehnologic „Nicolae Istrățoiu” din Deleni.

După primele rezultate ale examenului de bacalaureat publicate astăzi s-au înregistrat 177 de medii de 10. Elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii, până la ora 16.00.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, că rezultatele înregistrate la examenul de bacalaureat sunt similare cu cele de anul trecut. Judeţele cu rezultatele cele mai bune sunt Cluj, Iaşi şi Bacău, unde promovabilitatea este peste media pe ţară, în timp ce judeţul Ilfov are cele mai slabe rezultate din ţară, respectiv 38%. Andronescu a declarat că foarte grav i se pare faptul că 6.000 dintre elevii care s-au înscris pentru a susţine examenul nu s-au mai prezentat. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat, luni, după centralizarea rezultatelor la examenul de bacalaureat că rata de promovare, înaintea contestaţiilor, incluzând şi elevii proveniţi din promoţiile anterioare, este de 67,2%.

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.