Sorin Mihai
Sorin Mihai
Inspectoratul Școlar Județean Constanța va solicita tuturor unităților de învățământ preuniversitar o situație a elevilor ce fac naveta, necesară stabilirii sumelor ce urmează să le fie decontate copiilor.

Potrivit Inspectorului Școlar General, prof. Mihai Sorin, este necesară o nouă centralizare a numărului acestor elevi, întrucât deconturile vor fi susținute și de Consiliul Județean Constanța: “Vrem să aflăm inclusiv numărul elevilor ce fac naveta, dar care nu au depus solicitare de decont. Am discutat cu reprezentanții Consiliului Județean și trebuie să le înaintăm o situație cât mai apropiată de realitate, astfel încât să se implice și ei, pe tot parcursul anului școlar, în achitarea sumelor de decont. Potrivit legii, tot ceea ce depășește suma plătită de Ministerul Educației din prețul abonamentelor, este suplimentat de consiliile județene sau administrațiile publice locale”.

La ora actuală, școlarii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun sau primesc, anticipat, o sumă forfetară, în funcție de kilometri parcurși către unitatea de învățământ, însă este posibil ca, în noua Lege a Învățământului Preuniversitar, situația să se schimbe.

Citește și:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Hotărârea privind DECONTAREA transportului elevilor va intra cât mai curând în ședința de Guvern

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.