Ministrul Educației insistă cu introducerea uniformelor obligatorii

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a readus în discuție, la Antena 3, în această seară, nevoia ca elevii să poarte un semn distinctiv care îi poate apăra de unele pericole.

„Aş vrea să vă spun că noi avem din 2007 legea 35, a cărei iniţiatoare am fost, care stabileşte, printre alte măsuri de asigurare a siguranţei elevilor şi profesorilor în şcoli, purtarea unui semn distinctiv, în aşa fel încât autorităţile care sunt responsabile cu paza şi securitatea să îi reunoască uşor pe elevii care sunt în acea şcoală. Deci o lege avem”, a spus ministrul.

Andronescu a reiterat ideea uniformelor obligatorii în urma unui incident de la un liceu din Ploieşti, în care o profesoară a fost atacată de un fost elev.

“Am adus din nou în discuţie acest subiect pentru că incidentul de la Ploieşti ne-a arătat că deşi în liceul respectiv existau doi paznici şi un profesor de serviciu, iar în cadrul şcolii patrulau doi sau trei jandarmi, totuşi un intrus a intrat în şcoală şi a făcut un gest care nu poate fi decât condamnat. Dacă în şcoala respectivă elevii ar fi avut un semn distinctiv, nu am fi ajuns acolo. Acesta este motivul pentru care am reiterat ideea că avem o lege pe care o putem folosi”, a spus ea.

Andronescu, a spus, recent, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că nu vrea o uniformizare, ci găsirea unor elemente de vestimantaţie distincte pentru ca elevii să poată fi mai uşor recunoscuţi şi astfel să poată fi crescut gradul de securitate a elevilor şi profesorilor.

Citește și:

Ecaterina Andronescu nu vrea after school organizat de învățătoare cu elevii de la clasă

Ecaterina Andronescu șochează: Elevii de clasa I ar putea fi lăsaţi REPETENȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.