Ligia Deca
Ligia Deca
În data de 01 Decembrie Ligia Deca, ministrul Educației, a participat la cea de-a V-a ediție a Summitului European al Educației, organizat în format hibrid de către Comisia Europeană.

Ediția de anul acesta s-a desfășurat sub tema „Minți tinere strălucitoare” (Bright Young Minds) și a reunit factori de decizie din Uniunea Europeană și oficiali guvernamentali din statele membre ale Uniunii Europene, profesori, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai ONG-urilor.

Ministerul Educației, Ligia Deca a participat la dezbaterile organizate în cadrul panelului la nivel înalt „Educația pentru climă: provocarea schimbărilor pentru a asigura sustenabilitatea mediului”.

România se numără printre țările care au inclus competențele verzi în cadrul de bază al competențelor pentru învățământul primar și secundar inferior. În același timp, conceptele de dezvoltare durabilă, economie circulară și protecția mediului sunt încorporate în programele obligatorii și opționale”, a precizat constănțeanca Ligia Deca.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, aceasta a adăugat că principiul major al învățării pentru sustenabilitatea mediului este încorporat treptat în clasă, în curricului, în practicile de predare și în infrastructura școlară.

„Trebuie să avem grijă să promovăm cunoașterea, înțelegerea și gândirea critică, dezvoltarea abilităților practice, empatia, solidaritatea și grija față de natură. În acest fel, principiul major al învățării pentru sustenabilitatea mediului este încorporat treptat în clasă, în curriculum, în practicile de predare, în infrastructura școlară”, a adăugat ministrul Educației.

În cadrul discuțiilor, au fost prezentate două inițiative ale României pentru promovarea sustenabilității și a educației pentru mediu: Săptămâna verde și constituirea rețelei de școli verzi, cu finanțare prin PNRR. Este vorba despre 425 milioane de euro pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a 150 de școli, construcția a minimum 50 de școli noi și achiziția a 3200 de microbuze școlare pentru asigurarea transportului elevilor din zone izolate sau care locuiesc la distanță mare de școală.

Foto: Facebook

Citește și:

Constanțeanca Ligia Deca a fost învestită, astăzi, în funcția de ministru al Educației

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.