Ministrul Educației susține, după constatarea epidemiei de gripă, că inspectoratele școlare împreună cu direcțiile sanitare decid dacă se suspendă sau nu cursurile din cauza virusului.

“Noi, în acest moment, trimitem la toate inspectoratele teritoriale. Unde e cazul se pot preda cursurile, decide inspectoratul cu direcția sanitară. Mă așteptăm la un absenteism mai mare. Ieri au fost, la nivel național peste 500 de absente. La două milioane de elevi nu e o problema, zic eu”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Ministrul a precizat că dotarea școlilor cu săpun este responsabilitatea autorităților locale, a directorului unităților, menționând că responsabilitatea aparține și părinților.

“Inspectorul școlar de la București, inspectorul școlar general, doamna profesor Neacșu, când ne-a raportat situația, cu asta a început: în toate școlile avem apă și săpun. Cred că responsabilitatea e a directorului de școală, a profesorilor de acolo, a autorităților locale”, a completat ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.