concurs Robochallenge
concurs Robochallenge
Foca Andrei, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” a creat în integralitate – proiectare și programare – un robot umanoid apreciat de juriu și premiat cu locul doi în cadrul concursului Robochallenge, categoria freestyle showcase – kids, care a avut loc în perioada 3 – 5 noiembrie 2023, la București. El este coordonat de profesorul de fizică Adina Dogărescu.

Competiția ajunsă la ediția nr. XIV, cel mai mare concurs de robotică din Europa și unul dintre cele mai mari din lume, s-a desfășurat în campusul Politehnicii București. 

Peste 230 de echipe cu diferite echipamente, dintre care 650 de roboți, și aproape 1000 de participanți din 19 țări au concurat la 15 categorii de concurs (toate tipurile de sumo, humanoid robots, freestyle showcase, freestyle showcase – kids).

Așa cum a afirmat rectorul universității gazdă – Universitatea de Ştiință și Tehnologie Politehnica București – participarea la acest concurs internațional este o experiență educativă excepțională care îi pregătește pe tineri pentru provocările viitorului, unde inovația și tehnologia vor juca un rol cheie în transformarea lumii.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

concurs Robochallenge
concurs Robochallenge

Sursă foto: Facebook 

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.