Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat, părinții elevilor care urmează cursurile învățământului primar vor putea solicita anual tichete pentru efectuarea controlului oftalmologic şi achiziţionarea de ochelari de vedere pe bază de reţetă.

Propunerea legislativă prevede că părinții vor putea cere, în scris, individual pentru fiecare copil, la finalul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii la școală a copilului acest bon în valoare de 0,4 ISR.

Cum valoarea ISR este de 525,5 lei în 2022, acest tichet ar avea o valoare de 210 lei pentru acest an. Totuși, chiar dacă va fi votat de Parlament în acest an, proiectul va intra în vigoare abia de la anul, conform prevederilor sale.

Aceste tichete vor fi bonuri de valoare acordate anual elevilor din învățământul primar pentru achitarea contravalorii următoarelor bunuri și servicii oftalmologice:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

  • control oftalmologic periodic sau la nevoie;
  • achitarea contravalorii ochelarilor de vedere;
  • intervenții medicale sau tratamente oftalmologice.

Tichetul va putea fi folosit doar pentru copilul pe a cărui nume va fi emis. Părinții cu mai mulți copii vor putea cere vouchere pentru fiecare dintre ei.

Aceste tichete vor avea o valabilitate de 12 luni de la data emiterii, urmând să fie emise fie în format fizic, fie pe card.

Dacă va ajunge să treacă de votul Parlamentului, prevederile propunerii se vor aplica în următorul an oficializării sale.

Propunerea legislativă trebuie mai întâi să fie votată de Parlament, promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial. Intrarea în vigoare se va face în anul următor publicării în Monitorul Oficial, informează avocatnet.ro

Citește și:

Cine va beneficia de tichetele sociale de 250 de lei

Se MAJOREAZĂ la 30 de lei tichetele de masă. De când intră în vigoare măsura

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.