Proiectul Micii Giganți
Proiectul Micii Giganți
Cu aproximativ șase luni în urmă, profesorul de informatică Grosu Eduard Alin, din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Peștera, lansa un proiect unic în România, proiectul „Micii Giganți”.

Prin utilizarea tehnologiei blockchain, prin intermediul proiectului Micii Giganți/Small Gigants, se transformă creațiile artistice ale elevilor în NFT-uri, după digitalizarea acestora, în prealabil.

Între timp, proiectul s-a extins, iar inițiatorul său, profesorul de informatică Grosu Alin Eduard, a fost invitat la Conferința inaugurală X-Days desfățurată la Paris, unde temele principale sunt blockchain și conceptul de metavers.

Grosu Eduard Alin
Grosu Eduard Alin

Conferința a debutat la data de 03 noiembrie 2022 și a fost deschisă prin discursul ministrului francez pentru Tranziția Digitală de Telecomunicații, Jean Noel Barrot.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, la conferință mai participă personalități importante la nivel mondial care activează în industria actuală a universului digital.

Cum au creat elevii NFT-urile:

240 de elevi ai școlii din Peștera au primit o coală de hârtie împărțită în patru, cu un contur prestabilit.

Creațiile acestora au fost transformate în „bunuri digitale”, care nu există fizic, dar pe care colecționarii sunt dispuși să le achiziționeze, plătind sume mari de bani. În limbaj de specialitate se numesc, din engleză, NFT – Non Fungible Token.

Au desenat, le-am adunat, le-am scanat pe toate la o rezoluție cât mai mare, apoi le-am trecut prin câteva procese în photoshop, urcate pe o platformă unde oamenii pot să le acceseze”, a declarat Eduard Alin Grosu, inițiatorul proiectului, potrivit stirileprotv.ro.

Peste 800 de desene au fost transformate în NFT-uri

În luna martie, elevii realizaseră peste 800 de desene care au fost digitalizate și transformate în NFT-URI. Acestea au fost puse pe o piață virtuală și pot fi achiziționate cu criptomonede.

Sumele de bani vor fi investite în dezvoltarea personală a fiecărui elev și în dezvoltarea sistemului de educație.

Proiectul este unic în România, deoarece folosește  tehnologia „blockchain” pe care se înregistrează date sau informaţii despre tranzacţii, o tehnologie care vine să înlocuiască atât registrele clasice în care scriem cu pixul cât şi pe cele digitale în care folosim fişiere Excel.

Micii giganți sunt elevii care au realizat lucrările artistice, precum îi numește cadrul didactic, potrivit Adevărul.ro.

Foto: Facebook

Citește și:

Primăria Peștera înlocuiește, cu bani obținuți din PNRR, toate echipamentele IT ale instituției. Se depune cerere de finanțare pentru înființarea de trotuare și a unei piste de biciclete

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.