În această săptămână are loc reuniunea transnațională de evaluarea proiectului european Erasmus+ ”Skills for Life”. Reuniunea este găzduită de liceul „Leonard de Vinci” din Soissons, Franța. Reamintim că proiectul este coordonat de Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Medgidia și a fost implementat timp de doi ani cu principalul scop de a îmbunătăți abilitățile de viață și de a mări șansele de angajare ale elevilor din școlile partenere din Franța, Germania, Polonia și România.

La reuniune vor fi abordate aspecte legate de evaluarea rezultatelor tangibile și intangibile ale proiectului, se va verifica dacă au fost atinse obiectivele si dacă proiectul a fost inovator în termen de materiale didactice rezultate în urma activităților derulate. De asemenea, se vor discuta elementele legate de diseminarea rezultatelor și sustenabilitate, precum și oportunitatea continuării colaborării în cadrul unor noi parteneriate strategice.

Ultima mobilitate a elevilor din proiect a avut loc în luna martie, atunci când o echipă formată din opt elevi şi doi profesori ai Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu” au participat la întâlnirea transnațională desfășurată în localitatea Chelmza, Polonia.

Elevii români, împreună cu elevii celorlalte ţări partenere – Polonia, Germania şi Franţa, au desfăşurat activităţi menite să le dezvolte abilităţile lingvistice, de IT, sociale şi să le crească gradul de angajabilitate pe piaţa europeană a muncii (workshop-uri: “The art of carving”, “Pi games”, “Lego robots”, “Invisible house for the sighted and the blind”, “Career guidance”). Elevii au făcut două vizite la Torun şi Gdansk unde au realizat un schimb intercultural şi au vizitat unele din cele mai importante obiective turistice, printre care Muzeul Solidarităţii europene din Gdansk.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.