Rezultate
Rezultate
Rezultatele obținute de absolvenții clasei a VIII-a la examenul de Evaluare Națională, înainte de contestații, au fost publicate, pe evaluare.edu.ro, cu numele elevilor anonimizate, potrivit procedurii de comunicare a rezultatelor ce a fost trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

Rezultatele pentru județul Constanța pot fi studiate aici.

Potrivit acestora, în județul Constanța sunt 6 medii de 10.
S-au înregistrat două medii de 10 la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și câte o medie de 10 la Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Cernavodă, Liceul Teoretic „Ovidius”, Școala Gimnazială nr. 37, Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Din 5502 elevi din județul Constanța care au medii înregistrate ca urmare a susținerii Evaluării Naționale, 4445 au medii peste 5, reprezentând 80,80%.

850 dintre aceștia (15,45%) au medii peste 9, față de 13% cât s-a înregistrat anul școlar anterior.

S-au înregistrat 6 medii de zece, 14 note de 10 la Limba și literatura română și 44 de note de 10 la Matematică.

În ierarhia națională dinaintea contestațiilor, județul Constanța se situează din punct de vedere al procentului de elevi cu note mai mari de 5,00 pe locul 19, în urcare cu 2 poziții față de anul trecut.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00), la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Cum se calculează media de admitere la liceu 2022

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.