Publicitate
dezvoltator imobiliar apartamente de vanzare constanta solid house
Ministerul Educaţiei va putea să emită tichete valorice pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor after-school, conform unui proiect de lege inițiat de parlamentari liberali și adoptat luni de Senat. Legea merge la promulgare la președinte.
Tichetul valoric are scop exclusiv educaţional, este netransferabil, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui.

 

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

Cum se stabilește valoarea tichetului pentru decontarea plății after-school-ului
Valoarea tichetului este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă (ISR) şi se indexează anual cu indicele de inflaţie.
“El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecţiilor”, se menționează expunerea de motive a proiectului.

 

Inițiatorii proiectului explică necesitatea acestuia în contextul accesului limitat al copiilor la sistemul public de învăţământ din cauza situaţiei materiale, precum şi a lipsei unei palete mai diversificate de servicii publice pentru copiii care “ar putea, ar vrea, dar nu pot merge la şcoală”.
Consultă aici proiectul de lege.
Citește și:
Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar