Salariu șofer-profesor
Salariu șofer-profesor
Un șofer din Ministerul Educației câștigă, brut, peste 5.000 de lei pe lună. În ultimul an de zile, șoferul respectiv a avut o majorare salarială de 760 de lei, conform grilelor publicate, reprezentând o creștere de 17,5% față de indemnizația primită în luna martie 2022.

Potrivit edupedu.ro, suma la care a ajuns șoferul este cât cea pe care un profesor aflat la apogeul carierei sale o primește în acest moment, conform Legii 153/2017.

Concret, șoferul de pe grila Ministerului Educației câștigă o îndemnizație lunară de 5.090 de lei, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de 410 de lei, în total 5.500 de lei pe lună. Pentru postul de șofer sunt necesare studii medii, adică liceul.

Un profesor cu studii superioare de lungă durată și gradul I didactic, cu o vechime de peste 25 de ani, are un salariu brut lunar de 5.517 lei, iar cel al unui profesor cu vechime de 20-25 de ani este de 5.101 lei pe lună, în martie 2023, lună în care cadrele didactice au ajuns la maximul grilei de salarizare prevăzut în Legea 153/2017.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Monica Anisie, fostă ministră a Educației, a reacționat pe Facebook și a scris că „s-a constat că un șofer (n. red. din minister) are salariul brut la nivelul unui profesor”.

Anisie spunea că „Ministerul Muncii trebuie să lămurească această situație” și „să lucrăm împreună cu toate celelalte ministere la ajustarea eventualelor discrepanțe pentru o salarizare echitabilă în sistemul public”. Cu toate că Anisie vorbea despre „ajustarea eventualelor discrepanțe pentru o salarizare echitabilă în sistemul public”, lucrurile au rămas neschimbate.

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.