Universitatea Maritimă din Constanța nu mai are dreptul de a organiza cursuri pentru formarea psihopedagogică a viitorilor profesori
Învățământ
Peste 30 de instituții de învățământ superior din România nu fac parte din lista celor care au voie să organizeze cursuri pentru formarea psihopedagogică a viitorilor profesori, cunoscute sub numele de “module pegagogice” sau “DPDD-uri”, potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial, scrie edupedu.ro.
Din cele 67 de universități care pot pregăti cadre didactice, cel mai multe sunt de stat – 41, una este militară și alte 12 private. Este vorba despre ordinul 5.191 din 18 septembrie 2019, publicat în Monitorul Oficial joi, 26 septembrie.
Ordinul publicat ieri prevede că „programele de formare psihopedagogică în vederea certificării competențelor pentru profesia didactică sunt acreditate și se evaluează periodic de către Ministerul Educației Naționale”, prin ARACIS.
Din lista publicată de ministerul Educației pentru 2019-2020 lipsesc 3 Universități de stat:
- Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București
- Universitatea Maritimă din Constanța
- Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara
Din cele 7 universități cu profil militar, doar Universitatea Națională de Apărare „Carol I” poate organiza asemenea cursuri.
În privința instituțiilor de învățământ superior privat, sunt 12 universități care au dreptul să predea modulele pedagogice, din cele 38 câte sunt în România, potrivit documentului citat.
În anul universitar 2019-2020 pot organiza Programul de formare psihopedagogică instituțiile de învățământ superior acreditate de mai jos:
Sursa: www.edupedu.ro