Universitatea Ovidius din Constanța
Universitatea Ovidius din Constanța
La propunerea Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM) Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a decernat astăzi, 9 noiembrie 2022, titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. ing. Horia Mircea Alămoreanu, de la Universitatea Tehnică de Construcții din București (UTCB), informează rectorul instituţiei de învăţământ superior, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Festivitatea a avut loc astăzi, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A.

Prof. univ. dr. ing. Horia Mircea Alămoreanu s-a născut în data de 2 octombrie 1940, a urmat și a absolvit Liceul Emanuil Gojdu din Oradea, apoi a continuat studiile universitare și doctorale în cadrul Universității Tehnice de Construcții București unde, în anul 1963, a obținut diploma de inginer mecanic în specialitatea Utilaj tehnologic pentru construcții, iar în anul 1974 a obținut diploma de Doctor în științe tehnice.

A dobândit gradul didactic de profesor universitar în anul 1990, iar în anul 1991 calitatea de conducător de doctorat. Pentru prestația didactică, precum și pentru rezultatele în domeniile conexe, în anul 2021, Universitatea Tehnică de Construcții din București i-a conferit titlul onorific de Profesor emerit.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta


Prof. univ. dr. ing. Horia Mircea Alămoreanu și-a desfășurat întreaga activitate didactică în cadrul UTCB și a predat ca profesor asociat la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău, la Academia Tehnică Militară din București și la Universitatea „Translivania” din Brașov.

Citește și:

Jurnalista și scriitoarea Sabina Fati, invitată la Universitatea Ovidius pentru a-și prezenta bestsellerul „Călătorie pe urmele conflictelor de lângă noi. Kurdistan, Irak, Anatolia, Armenia“

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.