Toate proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Medgidia care a avut loc ieri au fost aprobate.  

La primul punct de pe ordinea de zi a fost aprobată nominalizarea în Comisia locală de ordine publică constituită la nivelul municipiului Medgidia a șefului Poliției Municipiului Medgidia, în persoana domnului Tomescu Eugen Aurel, Comisar Șef.

La punctul 2 a fost  aprobată organigrama, statul de funcții și regulamentul de organizare și funcționare ale Poliției Locale a municipiului Medgidia. La punctul următor s-a aprobat desemnarea arhitectului șef, președinte al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Medgidia.

Proiectul de hotărâre cu numărul 4 pe ordinea de zi a vizat stabilirea contribuției persoanelor vârstnice, beneficiare de servicii de îngrijire la domiciliu, în funcție de nivelul venitului net lunar/membru de familie și de gradul de dependență începând cu 01.09.2019. Potrivit prevederilor art.32 din OUG nr.114/2018, „începând cu 1 ianuarie 2019, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari […] se menține la 640 lei și începând cu 1 septembrie 2019 se majorează cu 10% și este de 704 lei”. Astfel, s-a impus stabilirea contribuției persoanelor vârstnice beneficiare de servicii de îngrijire la domiciliu în funcție de nivelul venitului net lunar.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Un alt proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi a fost referitor la  aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Reglementare Imobil Teren. Suprafața terenului este de 16.000 mp. Se regăsesc trei zone de reglementare, astfel: zonă de locuințe colective, zonă de locuințe individuale și colective mici, precum și o zonă mixtă (locuințe coelctive, spații comerciale, administrative, de alimentație publică).

De asemenea s-a aprobat și proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Delimitat de Canalul Dunăre Marea Neagra (Nord), strada Progresului, Incinta Port (Est), drum de aces nr. 1 CDMN, strada Progresului (Sud), cartier de locuințe pentru  tineri – Legea 15/2003 (Vest). Terenul studiat prin prezenta documentaţie de urbanism, în suprafaţă de 33024 mp, a fost împărţit în patru zone de reglementări. Având în vedere amplasamentul zonei studiate, în vecinatatea Canalului Dunăre Marea Neagră, a Portului Medgidia şi a cartierului de locuinţe pentru tineret, zona studiată reprezintă o zonă propice dezvoltării unei investiții imobiliare – cu funcţiuni mixte ce îmbină zone rezidenţiale, spaţii verzi şi funcţiuni de necesitate publică.

În ședința ordinară a lunii septembrie, consilierii locali au aprobat repartizarea a trei unități locative situate în blocuri ANL, solicitanților aflați la pozițiile 4, 5 și 6 din lista de priorități.

Alte proiecte aprobate în ședința din 30 septembrie au vizat: neasumarea responsabilității organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor – cadru pentru achiziționarea produselor, Programului pentru școli al Romaniei și a contractelor/acordurilor – cadru de prestare a serviciilor pentru derularea măsurilor educative, la nivelul Municipiului Medgidia, precum și aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, pentru anul 2019.

„Au fost hotărâri pe care a trebuit să le adoptăm pentru funcționarea mai bună a instituției: de la organizarea Poliției Locale, reorganizarea comisiei locale de ordine publică, la aprobarea PUZ-ului pentru două obiective importante – construirea unor locuințe privare în incinta fostei fabricii IMUM și PUZ-ul pentru construirea de locuințe sociale pentru tineri în zona Ciment – un proiect al DGASPC-ului. Sperăm ca aceste investiții să înceapă cât mai repede. Mai avem și în zona Gară un alt perimetru unde la fel se vor construi mai multe locuințe sociale pentru copiii abandonați. De asemenea, a fost rectificat bugetul la Spitalul Municipal, după ce luna trecută am alocat niște sume – 2,8 milioane de lei”, ne-a declarat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Stadiul lucrărilor la grădinițele din municipiul Medgidia. Când încep lucrările la creșă

Edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a vorbit și despre lucrările care stau să înceapă la creșa din oraș, dar și despre stadiul celor care sunt în derulare la acest moment la cele trei grădinițe: „Pentru că nu a fost depus documentul la Inspectoratul de Stat în Construcții. Mâine (azi) va veni dirigintele de șantier, se va preda amplasamentul și se va da ordinul de începere a lucrărilor. Au fost niște blocaje manageriale în cadrul instituției, am luat niște măsuri destul de drastice căci am văzut că în primăria aceasta nu vorbă bună nu merge. Dacă ne uităm la asfaltare care, din motive interne am constatat că am stat luni de zile fără sens, acum mă voi ocupa personal să meargă lucrurile în ritmul care este necesar în Medgidia”.

De asemenea, primarul Valentin Vrabie a anunțat ieri, la finalul ședinței de Consiliu Local că până la sfârșitul lunii octombrie vor fi gata o parte dintre grădinițele intrate în reabilitare.

„Primul lot de trei grădinițe sperăm ca în luna octombrie să se finalizeze lucrările. Pentru celelalte două loturi – unde sunt incluse alte două grădinițe plus Colegiul „Kemal Ataturk” nu vom începe lucrările de la ISU. Această instituție ne creează destulă bătaie de cap pentru că sunt niște clădiri vechi (n.r. cele care ar urma să fie reabilitate), iar pretențiile legislației ISU face ca proiectele să se modifice integral. Noi vrem ca toate clădirile reabilitate să aibă și aviz de la ISU, să avem o siguranță, ca părinți, că atunci când ne trimitem copiii la școală să avem liniște”, a mai spus edilul municipiului Medgidia.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.