Câți bani vor încasa partidele înainte de campania electorală

Partidele s-au umplut de bani înainte de campania electorală. Anul acesta, subvențiile primite de la stat sunt mai consistente ca niciodată, banii putând fi folosite inclusiv în scopuri electorale. 

În total, partidele politice din România vor beneficia de 270 de milioane de lei, fondurile primite putând fi folosite și pentru stingerea datoriile istorice, care, în cazul PSD este de 21 milioane de lei și de 19 milioiane în cazul PNL.

Potrivit legislației, cei mai mulți bani revin formațiunii politice ce numără cele mai multe mandate în parlament. Prin urmare, PSD va încasa peste 143 de milioane de lei, mult peste cele 96 de milioane de lei primite de social democrați în 2018. Făcând o socoteală simplă, reiese că formațiunea condusă de Liviu Dragnea va benefia lunar de 7,6 milioane de lei.

Și PNL încasează sume consistente. Aproape 66 de milioane de lei este subvenția PNL pentru 2019, ceea ce înseamnă că, în medie, partidul lui Ludovic Orban va primi lunar 3 milioane 400 de mii de lei.

Subvenții majorate și pentru celelalte formațiuni politice. Astfel, UDMR va primi 53 milioane de lei, ALDE va beneficia de 14 milioane USR și PMP de 19 milioane și, respectiv, de 9 milioane de lei, informează dcbusiness.ro