România administrativ
România administrativ
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, la summit-ul Autorităţilor Publice Locale din România, că reorganizarea administrativ teritorială a României trebuie înfăptuită cu înţelepciune.

El a precizat că, din acest motiv, o prioritate legislativă şi administrativă este ca în următorii ani să se finalizeze şi să se integreze în baze de date geospaţiale toate planurile urbanistice generale pentru comune, oraşe şi municipii şi toate planurile de amenajare a teritoriului pentru judeţe”.

„Dacă vom realiza acest lucru, vom putea extrage aproape 90% din datele necesare elaborării studiilor suport, care sunt necesare la depunerea de proiecte spre finanţare. De asemenea, vom putea extrage şi datele necesare pentru viitoarea reorganizare administrativ teritorială a României. (..) Această reorganizare administrativ teritorială trebuie înfăptuită cu înţelepciune. Sunt foarte mulţi care vorbesc despre comasarea comunelor, înfiinţare de regiuni, desfiinţare de judeţe fără să cunoască în mod real istoria şi evoluţia societăţii româneşti sau marile trenduri de dezvoltare urbană agregată”, a mai spus Ciucă, citat de Știripesurse.

FOTO: Wikipedia

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Citește și:

Un cunoscut consultant în turism dă de pământ cu Nicolae Ciucă. Premierul a mărturisit că NU a fost niciodată în concediu în afara țării

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.