La aproape trei ani de la preluarea mandatului, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, le-a transmis astăzi locuitorilor o scrisoare deschisă prin intermediul căreia le explică greutățile pe care le-a întâmpinat în acest răstimp, dar și proiectele pe care a reușit să le implementeze. De asemenea, edilul le-a adus la cunoștință concetățenilor săi și proiectele care se vor concretiza în următoarea perioadă în municipiul Medgidia, îndemnându-i să îi fie alături și să demonstreze unitate la alegerile europarlamentare care vor avea loc duminică, 26 mai. 

Dincolo de calitatea sa de edil, Valentin Vrabie, le vorbește medgidienilor și din cea de locuitor al municipiului pe care îl păstorește, iar asta denotă faptul că este perfect conștient de situația orașului. “Știu că municipiul este încă departe de idealul meu și al dumneavoastră însă cu ajutorul și susținerea cetățenilor, Medgidia va renaște!”, spune primarul.

În scrisoarea în cauză, edilul vorbește despre “gașca de consilieri care v-a sacrificat pe dumneavoastră, cetățenii acestui municipiu, pentru propriile interese, pentru a-și atinge scopurile! (…) PSD și ALDE împreună cu „stăpânul inelelor” consilierul local Marian Butnaru au blocat permanent activitatea administrației publice locale, au încercat sistematic să decredibilizeze și să minimalizeze orice proiect benefic comunității locale”. În acest context, primarul amintește despre proiectele pe care le-a inițiat și pentru care echipa primăriei a muncit din greu, care au fost blocate prin votul pe care ș-i l-au manifestat în cadrul Consiliului Local.

“După discuții și dezbateri extinse, care au vizat situația municipiului nostru, singurii care au înțeles că interesele dumneavoastră, ale cetățenilor acestui municipiu, sunt mai presus decât orice, au fost membrii Partidului Național Liberal”, spune primarul Valentin Vrabie în continuarea scrisorii deschise, prezentându-le acestora lista lungă de proiecte însumând 100 de milioane de euro care intră în Medgidia.

În acest context, primarul Valentin Vrabie, îi îndeamnă pe medgidieni să-și manifeste, prin votul pe care îl vor da pe 26 mai, și susținerea pentru ceea ce se va face în municipiul Medgidia până la finele acestui mandat: “Pentru a continua pe acest drum, pentru un municipiu prosper, european, cu sisteme medicale și educaționale, un municipiu demn între marile metropole ale continentului, pentru o comunitate cu copii veseli, tineri încrezători, oameni activi prosperi și bătrâni senini am nevoie de sprijinul dumneavoastră!

Pentru a duce la bun sfârșit toate aceastea, fiți alături de mine și VOTAȚI PNL, în data de 26 mai, la alegerile europarlamentare!”

În continuare vă redăm scrisoarea completă pe care edilul municipiului Medgidia a transmis-o locuitorilor. 

Dragii mei medgidieni,

După cum știți, încă de la începutul mandatului meu m-am zbătut să schimb soarta acestui municipiu, m-am luptat ca visul unei schimbări să devină realitatea noastră, a tuturor. V-am înțeles dezamăgirile și frustrările pe care le-ați trăit constant, deziluziile și speranțele pe care le-ați nutrit de fiecare dată când ați crezut că Medgidia poate fi schimbată. După atâția ani, după multe piedici ale consilierilor locali, am reușit să urnesc lucrurile, în acest moment dezvoltarea Medgidiei fiind pe o pantă ascendentă. Știu că municipiul este încă departe de idealul meu și al dumneavoastră însă cu ajutorul și susținerea cetățenilor, Medgidia va renaște!

M-am săturat de gașca de consilieri care v-a sacrificat pe dumneavoastră, cetățenii acestui municipiu, pentru propriile interese, pentru a-și atinge scopurile! M-am săturat de manipularea și distorsionarea realității, practicate doar cu scopul josnic de a ne învrăjbi și de a ne scoate ochii unii altora!

PSD și ALDE împreună cu „stăpânul inelelor” consilierul local Marian Butnaru au blocat permanent activitatea administrației publice locale, au încercat sistematic să decredibilizeze și să minimalizeze orice proiect benefic comunității locale. Fie că discutăm despre blocarea proiectului unei noi case de cultură, în valoare de peste 5 milioane de euro, despre blocarea investițiilor private, despre dublarea taxelor și impozitelor locale sau despre blocarea domeniului sportiv, toate acestea au făcut parte din strategia ticluită pentru a nu putea progresa, pentru a rămâne în zona gri a existenței, pentru a avea o Medgidie retrogradă.

Dezastrul inițiat de doamna viceprimar Luminița Vlădescu, referitor la înstrăinarea cu titlu gratuit către stăpânul dumneaei, Felix Stroe, director RAJA SA a unei suprafețe de teren a fost momentul în care am înțeles clar că trebuie să găsesc o soluție pentru conflictele permanente din Consiliul Local.

După discuții și dezbateri extinse, care au vizat situația municipiului nostru, singurii care au înțeles că interesele dumneavoastră, ale cetățenilor acestui municipiu, sunt mai presus decât orice, au fost membrii Partidului Național Liberal.

Mai avem un singur an din acest mandat, care va fi decisiv pentru implementarea pe teritoriul municipiului nostru a tuturor proiectelor realizate. Cele aproximativ 100 MILIOANE DE EURO atrase reprezintă: 22 proiecte, fonduri nerambursabile în valoare de 40 milioane euro și investiții private în valoare de 60 milioane de euro. Aceste proiecte vizează:

 • Reabilitare tramă stradală 16 km, municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitare Spital Municipal Medgidia; 
 • Renovare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Municipal Medgidia;
 • Reabilitare a blocului materno – fetal al Spitalului Municipal Medgidia;
 • Dotare cu aparatură medicală a Spitalului Municipal Medgidia;
 • Reabilitare heliport al Spitalului Municipal Medgidia;
 • Construire creșă în municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Național „Kemal Ataturk” din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței Ion Creangă din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței Lucian Grigorescu din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 •  Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței nr. 11 din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței nr. 3 din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței nr. 8 din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței Piticot din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței Valea Dacilor din municipiul Medgidia, județul Constanța;
 •  Reabilitare energetică blocuri municipiul Medgidia;
 • Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală GAL Urban;
 • Asfaltare tramă stradală 5,913 km în Municipiul Medgidia;
 • Reabilitare energetică a Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu Medgidia;
 •  Culture in Eternity – organizare Festival de Jocuri și 
 • Reconstituiri Istorice DAPYX și Tabără de pictură;
 • Construire locuinte sociale și asfaltare stradă zona Nord;
 • Modernizare, extindere si optimizare consum energetic – sistem de iluminat public în municipiul Medgidia.

În decursul acestor trei ani de mandat, municipiul Medgidia a dobândit stabilitate în domeniile economic, social și sportiv și spre marea mea mulțumire au apărut deja primele investiții private din economia locală. Acestea vor aduce venituri la bugetul local și vor crea și locuri de muncă: fabrica de profile metalice din zona „Pompieri” și fabrica de amidon din zona portuară a municipiului.

Pentru a continua pe acest drum, pentru un municipiu prosper, european, cu sisteme medicale și educaționale, un municipiu demn între marile metropole ale continentului, pentru o comunitate cu copii veseli, tineri încrezători, oameni activi prosperi și bătrâni senini am nevoie de sprijinul dumneavoastră!

Pentru a duce la bun sfârșit toate aceastea, fiți alături de mine și VOTAȚI PNL, în data de 26 mai, la alegerile europarlamentare!

Dacă votăm, contăm!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.