Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților anunță că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie să fie suspendată, deoarece solicitările sindicatelor ar trebui rezolvate, însă și „restanța” majoră privind reforma pensiilor speciale.

Marcel Ciolacu declară că „este clar” că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică.

Totodată, el menționează că, datoria coaliției este aceea de se reuni, în primul rând, pentru pentru urgențele românilor.

Iată ce transmite Marcel Ciolacu:

„De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de interesele românilor.

De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată.

Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării.”

Amintim că, reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ vor declanșa greva generală în data de 22 mai 2023. De asemenea, și lucrătorii din sistemul sanitar au anunțat că vor intra în grevă generală, din data de 1 iulie, după ce greva de avertisment va avea loc în data de 27 iunie 2023, precum anunță Federația Solidaritatea Sanitară.

UPDATE:

Premierul României, Nicolae Ciucă, a venit cu un răspuns pe pagina sa oficială de Facebook, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat suspendarea negocierilor politice până la soluționarea solicitărilor sindicatelor.

Astfel, el a menționat că soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare, explicând și că PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale.

Iată ce a transmis premierul României:

„Partidul Național Liberal a susținut încă de la început că principala preocupare a coaliției trebuie să fie soluționarea problemelor cetățenilor.

De altfel, PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetățenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost și motivul pentru care PNL a cerut respectarea Protocolului și evitarea unor discuții pe funcții și persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor.

Soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare. În consecință, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale.

În același timp, tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menține stabilitatea și echilibrul guvernării. Doar cu seriozitate si responsabilitate putem depăși acest moment și asigura o guvernare funcțională pe mai departe.

Mâine, la ora 12:00, am convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuții.” 

 

Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Citește și:

Marcel Ciolacu propune discuții cu sindicatele din învățământ pentru evitarea grevei generale

Sindicaliștii din Învățământ rămân FERM pe poziții: „De luni, părinții să țină copiii acasă!”

Încep protestele și în sistemul de sănătate: Vezi ce revendicări anunță Federația „Solidaritatea Sanitară”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.