Cu ocazia Zilei Naționale a României, o parte dintre parlamentarii de Constanța au transmis, prin intermediul Ziarului Amprenta, un mesaj tuturor locuitorilor municipiului și județului Constanța.

 

Redăm, în cele ce urmează mesajul deputatului PSD, Ileana-Cristina Dumitrache:

„În devenirea statului român modern, data de 1 decembrie 1918 marchează momentul decisiv al Marii Uniri. O dorință arzătoare a tuturor românilor a fost realizată atunci cu trudă și determinare de înaintașii noștri.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Anul acesta, Ziua Națională ar trebui să însemne mai mult decât un moment istoric și să devină un simbol al solidarității și al speranței.

La 104 ani de la realizarea unității naționale, încrederea și siguranța ne sunt puse la încercare de provocările pe care le-a adus acest an, pe fondul războiului de la graniță și al crizei energetice.

În fața lor trebuie să ne amintim să fim uniți, puternici și încrezători. Să ne păstrăm credința și iubirea de semeni.

Să nu uităm care ne sunt valorile, obiceiurile și tot ce ne ține legați de această glie de 104 ani.

La mulți ani România!

La mulți ani români de pretutindeni!”.

Redăm, în cele ce urmează mesajul deputatului PNL, Marian Crușoveanu:

„Ziua de 1 Decembrie 1918 este un exemplu de glorie, nu doar pentru liberalismul românesc, dar mai ales pentru determinarea românilor de a croi un destin comun pentru poporul român, împreună, într-un stat independent, unitar și suveran.

La muți ani, România frumoasă!
La mulți ani, români, popor iubitor de libertate și de pace!
La mulți ani, națiune puternică și creativă!”

Redăm, în cele ce urmează mesajul deputatului PSD, Horia Marius Țuțuianu:

„1 decembrie este despre România și despre români. Este despre curajul, determinarea și sacrificiul eroilor noștri care au crezut și au luptat pentru un ideal măreț, Unirea.

1 decembrie este o lecție despre trecut și în egală măsură despre viitor. O lecție despre ce înseamnă cu adevărat patria și patrionismul, unul dintre puținele sentimente capabile să unească milioane de români în jurul aceluiași scop, o națiune puternică.

1 decembrie este despre tine, despre copilul pe care îl ții de mână, despre părintele ce te privește mândru, despre bunicul care nu și-a pierdut speranța. Este sărbătoarea noastră, a tuturor celor ce gândim și simțim românește.

La multi ani, România! Fii binecuvântată!

La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!”.

 

Redăm, în cele ce urmează mesajul senatorului USR, Remus Negoi:

„De Ziua Naţională a României, să ne amintim de valorile pentru care au luptat înaintaşii noştri în 1918: libertate, unitate şi solidaritate.

Este, de asemenea, momentul să ne gândim la viitorul acestei ţări, care are nevoie de stabilitate economică şi de consolidarea statului de drept. România trebuie să urmeze calea europeană şi democratică.

Respectul faţă de lege, interesele statului şi ale cetăţenilor trebuie să primeze.

Astăzi, de Ziua Naţională, rememorăm trecutul, cinstim valorile naţionale care ne reprezintă, dar privim cu îngrijorare spre viitor. Totuşi, va fi bine.

La mulţi ani, România!

La mulţi ani, tuturor românilor!

 

Redăm, în cele ce urmează mesajul deputatului constănțean neafiliat Cristina Camelia Rizea:

„E Ziua Națională a României, sărbătoarea tuturor românilor iar eu vă urez să aveți parte de tot ceea ce e mai bun pe lume, de pace și armonie, de sănătate și belșug, voi și toți cei dragi vouă! Vă urez să duceți mai departe tradițiile și valorile care ne unesc. Vă doresc un viitor prosper, european și conducători gospodari și cu viziune.

La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!”. 

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.