Miron Mitrea, fost ministru PSD al Transporturilor, a acceptat, în urma unei discuții cu liderul PSD, Viorica Dăncilă, să facă parte din echipa sa de campanie. El lucrează îndeaproape cu secretarul general al PSD Mihai Fifor, care este și coordonatorul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din acest an, alegeri la care Dăncilă va reprezenta PSD.

Fostul ministru PSD a confirmat pentru STIRIPESURSE.RO că a declarat pentru G4Media.ro că s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă și i-a dat sfaturi legate de campanie.

„Ne știm de 20 de ani, am o experiență semnificativă și nu pot să refuz când colegii îmi cer sfatul”, a susținut el pentru sursa citată.

Amintim că Miron Mitrea a coordonat mai multe campanii electorale ale PSD. El a scris cartea „Campanii electorale 1996-2014“ în care dezvăluie metodele folosite de partide pentru fraudarea alegerilor. Mitrea explică modul în care funcţiona un sistem de fraudare des folosit în alegerile trecute denumit „suveică“.

„Ce este o „suveică”? Este un sistem de fraudare a votului, folosind persoane plătite, în care nu se are încredere, şi deci, trebuie verificat modul în care au votat. Metoda cea mai întâlnită fiind aceea că una sau două persoane, iniţiatorii „suveicii”, strâng un număr de cetăţeni cu drept de vot dornici să îşi vândă votul. Se deplasează în apropierea unei secţii de vot şi iniţiază „suveica”. Unul dintre iniţiatori intră să voteze, votează, dar nu introduce votul în urnă şi părăseşte secţia de vot cu buletinul ascuns la el. Îi dă apoi buletinul votat unuia dintre membrii plătiţi ai „suveicii”, care intră, votează şi introduce în urnă buletinul votat de cel dinaintea lui, aducând buletinul de vot votat de el, la iniţiatorul suveicii. Aceştia verifică dacă votul este conform instrucţiunilor lor, fac un mic semn care să nu anuleze buletinul de vot şi îl dau altui memebru plătit al „suveicii”. Fac micul semn pe buletinul de vot adus din secţia de vot, pentru a se asigura că buletinul verificat a ajuns în urnă. Astfel fiecare membru al „suveicii” aduce un buletin de vot votat, fără semnul de control şi pleacă la vot cu unul cu semn. La final, ultimul iniţiator al „suveicii”, om de încredere desigur, intră, votează şi introduce în urnă două buletine de vot“, scrie Miron Mitrea în cartea sa „Campanii electorale 1996-2014“.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar