De astăzi avem un nou prefect. Fostul subprefect al județului Constanța, Dumitru Jeacă, a fost învestit oficial în cadrul unei ceremonii la care au participat directori ai instituțiilor deconcentrate, primari din județ și parlamentari constănțeni. La eveniment a participat și secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Mihai Dan Chirica, coordonator Prefecturi.  

După aproape o lună de la momentul demisiei fostului prefect al Constanței, Ioan Albu, astăzi, în sala de ședințe a Palatului Administrativ Constanța a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de către noul prefect al județului Constanța, Dumitru Jeacă. Alături de acesta au fost primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, subprefectul județului Constanța, Levent Accoium, dar și Mihai Toancă – comisar șef de poliție, împuternicit director general în MAI, dar și secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Mihai Dan Chirica, responsabil Prefecturi.

Ceremonia a fost emoționantă, mai ales pentru noul prefect care și-a declarat implicarea totală în sprijinul județului Constanța și soluționări problemelor existente în acest moment în cadrul instituției pe care acum o conduce. De altfel, acesta a susținut că cele mai multe probleme sunt cele care vizează fondul funciar. “Avem o suprafață foarte mare și am întâmpinat ceva greutăți. Este foarte mult de muncă, iar noi avem deficit de personal, așteptăm să ni se suplimenteze posturile. Au fost trimise adrese în vederea suplimentării posturilor și avem speranțe că vom acoperi deficitul. Din noua poziție de reprezentant al Guvernului în teritoriu voi urmări să se respecte toate măsurile cuprinse în programul de guvernare și voi depune toate eforturile pentru a veni în sprijinul primarilor și implicit locuitorilor din județul Constanța. Mulțumesc Guvernului României pentru încrederea acordată și îmi doresc ca la sfârșitul mandatului meu să pot spune că am putut contribui la schimbarea în bine a administrației județene”, declară prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă.

Acesta i-a mulțumit actualului subprefect, Levent Accoium pentru modul cum a manageriat instituția prefectului în ultima perioadă, mai ales că înainte de acest moment, al învestirii, noul prefect a fost în concediu medical.

Secretarul de stat în cadrul MAI, Mihai Dan Chirică a solicitat sprijinul autorităților constănțene și noului reprezentat al Guvernului în teritoriu în vederea soluționării unei probleme stringente: mutarea sediului Serviciului de Pașapoarte din sediul Palatului Administrativ Constanța. Atât prefectul, cât și președintele CJC au promis că vor găsi o soluție în acest sens.

Cât despre un al doilea subprefect al județului Constanța, post rămas vacant, președintele CJC a precizat că și-ar dori ca acest loc să fie ocupat de un jurist: “Presupun că ministerul de resort se va ocupa de această problemă și va propune omul cel mai potrivit pentru acest post”, a explicat Horia Țuțuianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.