Dumitru Jeacă
Oficial, de astăzi, subprefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, este noul prefect al Constanței. Proiectul de hotărâre privind stablirea noului reprezentant al Guvernului în teritoriu s-a aflat pe ordinea ședinței de Guvern desfășurată astăzi.

Timp de aproape o lună, mai exact din 6 iulie, atribuțiile de prefect le-a exercitat subprefectul Levent Accoium după ce prefectul Ioan Albu a renunțat la mandatul pe care îl avea.

Mai jos puteți citi cele două hotărâri aprobate astăzi de Guvern, una de încetare a atribuțiilor de subprefect și alta de exercitare a funcției publice de prefect al Județului Constanța:

Dumitru Jeacă este fost șef la Loteria Română Constanța și Călărași și  a exercitat funcția de subprefect al județului Constanța din data de 21 iunie 2017.

A fost pe rând ofițer operativ în cadrul UM 0764 Constanța (1999 – 2005), director general vânzări B2B (2005 – 2009), Directorul Regional SC Total Post (2011 – 2014), director Centrul de Profit Constanța în cadrul Companiei Naționale Loteria Română SA (2009 – 2012), director Sucursala Zonală – Tulcea, Constanța, Călărași, Ialomița – Compania Naționale Loteria Română SA (2012 – 2014), manager de zonă județele Constanța și Călărași – în cadrul aceleași companii naționale (2014 – 2017), consilier APIA – Centrul Zonal Tulcea (februarie 2017), consilier Primăria Municipiului Medgidia (februarie – iunie 2017) și înalt funcționar public, respectiv subprefect începând cu 21 iunie 2017.

Dumitru Jeacă a fost, la începutul anului 2017, propunerea ALDE pentru funcţia de subprefect, apoi, după cum a povestit chiar el, când au început tensiunile în formaţiunea politică, a demisionat şi s-a înscris în PSD. La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanța, Horia Ţuţuianu, Biroul Politic Judeţean l-a susţinut pentru ocuparea acestui post de subprefect.

De asemenea, se pare că Jeacă a fost propunerea organizației social-democrate constănțene pentru funcția de prefect, lucru care nu a fost pe placul multor social-democrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.