Prefectul Constanței răspunde acuzațiilor aduse în cazul celor 1.500 de români ce vor fi repatriați

După o zi tensionată, prefectul județului Constanței, George Niculescu, a postat pe pagina sa de Facebook, răspunsurile la câteva dintre cele mai importante întrebări adresate atât de jurnaliști, dar și de autorități ori constănțeni, care îi vizează pe cei 1.500 de români din Italia care se vor afla în carantină în următoarea perioadă în mai multe hoteluri de pe litoral.

Redăm postarea integrală a prefectului Constanței:

“Privesc cu stupoare cum unii politicieni locali s-au gândit că pot câștiga capital politic prin atacuri fără fundament la adresa mea. Un adevărat linșaj mediatic, prin care să obțină încă 1, 2 procente în plus, folosind un subiect atât de sensibil, epidemia de coronavirus.

Da, astăzi la Constanța au ajuns peste 220 de cetățeni ROMÂNI din Italia, care nu mai găseau nicio soluție de subzistență în Peninsulă. Oameni care aveau nevoie să se întoarcă în țară, pentru că, peste hotare, nu au garanția că vor primi un tratament adecvat, dacă situația ar cere-o. Propun un exercițiu de imaginație și îi rog pe acești iluștri politicieni locali să se pună în pielea ROMÂNILOR care au ajuns astăzi, în țara lor.

În lupta împotriva răspândirii virusului COVID-19, nu mai discutăm de fiecare județ în parte, de practicile fiecărui județ, de politici locale. Această luptă trebuie să fie un efort comun al ROMÂNIEI, iar în acest caz, al transportului umanitar din Italia, s-a considerat că județul nostru este cea mai potrivită variantă de repatriere.

De ce rămân oamenii în Constanța?
Pentru că transportul fiecărui OM în județul de baștină ar reprezenta un risc în plus, un factor de răspândire ridicat, pe tot teritoriul țării. Procedura prin care cei 225 de OAMENI au ajuns în centrul de carantină a fost foarte strictă, foarte bine pusă la punct, iar acum, românii noștri sunt în siguranță și păziți cu maximă atenție de oamenii legii.

Face Constanța față unui număr atât de mare de persoane suspecte de infectare cu COVID-19?
În momentul de față, sunt suficiente paturi libere la Spitalul de Boli Infecțioase, iar Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu va fi adaptat pentru a deveni al doilea spital de infecțioase. Totodată, probele recoltate de la cei veniți din Italia vor fi analizate la București, așadar, nu există niciun risc ca oamenii din Constanța să nu beneficieze de resursele de testare! Sistemul medical se adaptează zi de zi acestei situații unice cu care se confruntă România, iar eu am mare încredere că răspunsul medical va fi unul adecvat. Prilej cu care reiterez aprecierea pentru toți medicii și tot personalul medical din județul Constanța, din Dobrogea și din toată țara.

Au motiv constănțenii să se teamă?
NU! Pentru că toți cei 225 de oameni sosiți din Italia se află în CARANTINĂ, nu în izolare, astfel că se află sub pază 24 de ore din 24. Este falsă ipoteza că acești oameni vor merge pe străzile Constanței și vor fi un pericol pentru constănțeni. Acest pericol este doar o himeră amplificată de oportuniștii politicii locale.

Am fost ținta unui atac perfid, dar mă așteptam la asta. Pe lângă unitate, empatie și bună credință, crizele scot la iveală și ce este mai rău în oameni. Pe această cale, îi rog pe toți politicienii de carieră din Constanța și nu numai, să nu mai profite de situația de criză în care ne aflăm cu toții. În schimb, îi invit să pună umărul la lupta noastră, a românilor și chiar să vină cu soluții, nu doar cu acuze și intoxicări!

Multă sănătate tuturor constănțenilor, tuturor românilor!”

Citește și:

Prefectul județului Constanța confirmă aducerea a 1500 de români din Italia în județul Constanța, începând de azi

Președintele Consiliului Județean Constanța după decizia ca 1.500 de români din zona roșie a Italiei să fie ținuți în carantină în hotelurile de pe litoral: “ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FĂRĂ PRECEDENT!!!”

Guvernul interzice prefecților să mai comunice informaţii despre testele şi pacienţii confirmaţi cu Covid-19

Autoritățile adoptă noi măsuri împotriva COVID-19

RO ALERT coronavirus. Mesaj de “alertă extremă”: “Rămâneți în casă, pe cât posibil!”

Care sunt spațiile de carantină din Mamaia, Eforie, Jupiter și Techirghiol unde vor fi cazați românii aduși din Italia

(Foto/Video) La Hotelul Flora din Mamaia au sosit primii români din Italia

Starea pacienților infectați cu coronavirus și internați la Constanța. Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 367

Primul avion cu români din Italia a ajuns pe Aeroportul “Mihai Kogălniceanu”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.