Proiecte inițiate de consilierii PNL Constanța în 2017, pe agenda USR-ului. Se prevede o alianță?

Liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă, a transmis în această dimineață un comunicat de presă prin care evidențiază faptul că proiecte de hotărâre depuse de consilierii liberali încă din 2017 au fost resuscitate de useriștii constănțeni, salutând astfel și demersul lor. În acest sens rămâne să ne gândim dacă nu cumva salutul liberalilor este doar pasul către o posibilă alianță viitoare la nivel local. 

Liberalii evidențiază faptul că încă din anul 2017, consilierul local municipal PNL, Cristina Văsii, a inițiat și depus la Consiliul Local Constanța două proiecte de hotărâre privind reamenajarea și modernizarea terenurilor de sport din curtea școlilor constănțene, precum și reglementarea liberului acces al tinerilor în aceste spații pentru practicarea sporturilor preferate.

“PNL Constanța a avut în vedere ca, mai întâi, toate terenurile de sport aferente instituțiilor de învățământ să fie reabilitate, mai ales că cele mai multe dintre acestea sunt învechite și constituie un adevărat pericol pentru integritatea fizică a elevilor. Panouri de baschet ruginite și rupte, porți de fotbal care stau să cadă, suprafețe cu gropi și denivelări, garduri aproape prăbușite.

Al doilea proiect de hotărâre prevedea reglementarea accesului liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Constanța. Astfel, după reabilitarea terenurilor de sport și făcându-le sigure pentru copii, tinerilor constănțeni li se permitea accesul liber pentru practicarea activităților sportive preferate.

În acest context în care cele două proiecte de hotărâri au fost depuse de PNL și înregistrare la Consiliul Local Municipal Constanța încă din 2017, ne surprinde inițiativa USR de a elabora la rându-i un proiect de hotărâre exact pe același subiect. Suntem conștienți că municipiul Constanța este administrat și condus într-un mod defectuos, adevăratele probleme ale orașului fiind neglijate și tratate cu indiferență crasă de primarul Decebal Făgădău și consilierii PSD-ALDE, și tocmai de aceea încurajăm și ne luptăm pentru orice idee sau proiect benefic Constanței. Am urmărit această dezbatere legată de terenurile de sport, neînțelegând însă de ce un proiect de hotărâre al PNL este abordat atât de personal de colegii useriști.

Pe de altă parte, ne onorează interesul USR de a revitaliza și a repune pe tapet un proiect al consilierilor liberali, exprimându-ne clar disponibilitatea de a semna și a sprijini orice inițiativă care poate schimba în bine acest oraș și viața constănțenilor.

Constanța are nevoie de proiecte și oameni capabili care să le implementeze, actuala conducere a Primăriei dovedind din plin că nu este în stare să facă absolut nimic pentru orașul nostru. De aceea, PNL Constanța se bucură atunci când proiectele sale sunt readuse pe agenda publică, pe orice traiectorie politică, în speranța că în jurul ideilor valoroase se pot face lucruri frumoase în Constanța”, transmit liberalii prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.