PSD Constanța: Cine intră în cursă și cine a fost exclus de pe lista pentru Camera Deputaților și Senat

Răzmerița din PSD Constanţa momentan este în pauză. Social-democraţii constănțeni, reuniți în această seară în ședința Biroului Permanent Județean al PSD au votat lista finală pentru alegerile parlamentare. Listă cu care mâine, la prânz, vor merge să o prezinte conducerii centrale. Și despre care Felix Stroe a insistat să precizeze că ar putea suferi modificări. A fost o şedinţă tensionată, cu nemulţumiri, cu susţinători ai unor pesediști în faţa sediului organizației județene, cu poliție, jandarmi și avertismente.

Peste 50 de persoane, membre ale organizației municipale au pichetat joi seară, sediul organizației județene a PSD Constanța, locul în care s-a desfășurat ședința Biroului Permanent Județean.

Oamenii ne-au spus că au venit să-l susțină pe președintele filialei locale, Decebal Făgădău și pe deputatul George Vișan pentru că aveau temeri legate de faptul că cei doi nu se vor regăsi pe locuri eligibile pe listele pentru parlament.

Cu puțin timp înainte de terminarea ședinței, echipaje de polițiști și jandarmi au ajuns la sediul PSD.
S-au dat avertismente și foarte repede grupul a fost dispersat făcându-i loc pși liniște președintelui PSD Constanța, Felix Stroe, care a ieșit în fața sediului pentru declarații de presă vioi, ca și cum nimic nu se petrece în curtea pe care o gestionează.

Cine nu se mai regăsește pe lista PSD pentru parlamentare

Senatorul Nicolae Moga este cel care nu se mai regăsește pe nicio listă pentru viitoarele alegeri parlamentare, nici pe cea de la Senat, nici pe cea de la Camera Deputaților. De altfel, el nici nu a fost prezent astăzi la ședința social democraților.

“Această hotărâre am luat-o în două etape, ieri a fost o ședință a primarilor PSD și astăzi un birou permanent județean în care a fost prezentat punctul de vedere al primarilor”, a precizat Felix Stroe, la finalul ședinței.

De pe lista de la Senat regăsim patru primari PSD, cu mai mult de două mandate care s-au evidențiat de-a lungul anilor în partid.

“Ei vor face campanie pentru partid și este normal ca această listă să fie și un instrument prin care să atragem voturile celor cărora ne adresăm”, a spus Stroe.

Lista pentru Senat pregătită de PSD Constanța arată astfel:

1. Felix Stroe – președintele organizației județene a PSD Constanța

2. Liviu Brăiloiu – senator

3. Daniel Georgescu – primarul de la Limanu

4. Ştefan Mihu – actualul deputat PSD

5. Gâju Mariana – primar Cumpăna

6. Gheorghe Manta – primar Chirnogeni

7. Gabriela Iacobici – primar Grădina

“La Senat sunt 5 locuri de parlamentar, iar regula este să se facă 7 nominalizări. Vom lua atâtea locuri în funcție de cum ne vom convinge electoratul. Ne propunem să luăm cât mai multe locuri. Ne propunem să luăm cel puțin 2 posturi de senator”, a mai spus Stroe.

Pentru Camera Deputaţilor PSD Constanța va înainta conducerii centrale următoarea listă:

  1. Horia Ţuţuianu – fostul președinte al Consiliului Județean Constanța

2. Cristina Dumitrache – actual deputat, aflat la al treilea mandat

3. Decebal Făgădău – fostul primar al Constanței

4. Lucian Lungoci – directorul RAJDP Constanța

5. Vişan George – actual deputat, cel mai activ din cadrul organizației PSD

6. Radu Babuş – actual deputat

7. Tănase Nicolae – președinte al organizației PSD Mangalia

8. Mărioara Cojoc – președintele organizației municipale a femeilor social-democrate

9. Mihai Soare – primar Siliştea

10. Vlădescu Luminiţa – președinte demisionat PSD Medgidia

11. Silviu Gârea

12. Adriana Gheorghe

13. Florin Chelaru – primar Năvodari

“Este o listă care coagulează echipa, nu o fragmentează, cine se află pe această listă are merite”, a mai spus Stroe care a evidențiat că aceasta ar putea suferi modificări de la nivel central. “Nu pot garanta că aceste liste nu vor suferi modificări, noi suntem o structură de tip piramidal. Hotărârile organelor superioare de partid sunt obligatorii, noi suntem subordonați ca și județ Consiliului politic Național. Dacă acesta va face modificări nu există discuția dacă le vom respecta. Le vom respecta”, a precizat Stroe.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că, așa cum s-a întâmplat și în trecut, că pe aceste liste s-ar putea regăsi nume decise de la București. Pe locuri eligibile, evident.

Așadar, listele, cel mai probabil vor suferi modificări.

Lucru care stârnește nemulțumirile echipei de la municipiu a organizației PSD Constanța care pare că este trasă pe linie moartă. Deja deputatul George vișan, unul din cei mai activi parlamentari ai Constanței, nu se mai regăsește pe un loc eligibil iar primarul Decebal Făgădău se află pe locul 3 însă clasamentul s-ar putea schimba în orice moment.

Deputatul PSD, George Vișan, despre situația tensionată din PSD Constanța vizavi de listele de candidați pentru parlamentare votate astăzi în ședința Biroului Permanent Județean a PSD Constanța

Publicată de Ziarul Amprenta pe Joi, 15 octombrie 2020

“Nu mă așteptam să fiu pe un loc neeligibil după toată poziția pe care am avut-o în Parlament, după patru ani de muncă, deschiderea mea, discuțiile cu primarii (…) Sperăm să se reașeze lista pe criteriul meritocrației, în urma ședinței de mâine de la București, criterii pe care organizația municipală le-a promovat de fiecare dată. Dacă nu se va întâmpla asta, vom vedea ce vom face, atât eu, cât și colegii mei din organizația municipală. “, a spus Vișan.

Primarul Decebal Făgădău nu a dorit să facă declarații.