Pârtie de schi
Pârtie de schi
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că aproximativ 370.000 de români aleg să își petreacă vacanțele în Austria, fiind atrași de pârtiile de schi. În contextul în care cancelarul Austriei a declarat că se opune aderării României la Spațiul Schengen, el a precizat că există și alte destinații europene cu condiții chiar mai bune decât cele ale austriecilor.

De asemenea, Cadariu a subliniat că doar câteva zeci de mii de turiști din Austria ajung în țara noastră.

”Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000. Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria. E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania.

Nu sunt nici argumente tehnice, nici o explicație din punct de vedere a unor interese economice. Capitalul austriac e prezent pregnant în multe domenii în România – bancar, petrolier, exploatări forestiere. E datoria noastră să insistăm până în ultimul moment ca mâine să primim acel vot unanim care ar permite intrarea în Spațiul Schengen”, a declarat Cadariu la Digi24.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Fotografie cu rol ilustrativ.

Sursă foto. Pixabay.

Citește și:

TOP CINCI cele mai bune stațiuni de schi din Europa. Tu ce ai alege?

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.