Valentin Vrabie, edilul municipiului Medgidia, oficial membru PNL

Valentin Vrabie
Valentin Vrabie

Luni, la sediul PNL Constanța are loc o conferință de presă, în care s-au prezentat deciziile politice ale Biroului Permanent Judeţean Constanța. La eveniment au fost prezenți președinte PNL Constanța, Bogdan Huțucă, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti și Valentin Vrabie, edilul municipiului Medgidia. În acest context, primarul municipiului Medgidia a fost anunțat ca fiind cel mai proaspăt membru liberal și președinte interimar al organizației locale a PNL Medgidia. 

Surpriza politică a momentului o reprezintă cu siguranță intrarea edilului Vrabie în Partidul Național Liberal. “Poziționarea PNL și a domnului primar Valentin Vrabie pe poziții de adversari nu face bine nimănui, nici organizației, nici cetățenilor din Medgidia. Organizația PNL Medgidia are patru consilieri locali, un număr insuficient pentru a impune proiecte de hotărâre privind interesele comunității locale din Medgidia. Cercetarea sociologică pe care am făcut-o la Medgida ne-a arătat ca deși organizația PNL are o dinamică pozitivă, nici anul viitor nu am fi reușit să obținem suficiente mandate de consilieri locali astfel încât PNL să-și impună viziunea asupra modului cum este administrat municipiul. Din această perspectivă, ținând cont de interesul cetățenilor din Medigida, noi considerăm că intrarea primarului Vrabie în PNL și numirea dânsului ca președinte interimar al organizației PNL Medgidia generează o mare oportunitate” a declarat Bogdan Huțucă, referindu-se la această situație.

Delicoti: “Pentru crearea unei majorități la următoarele alegeri, la Medgidia asocierea este una singură: Valentin Vrabie și PNL”

Președintele organizației județene a PNL Constanța Bogdan Huțucă a ținut să precizeze că toate deciziile care se iau în interiorul partidului pe care îl conduce au la bază consulatarea tuturor liderilor PNL, președinți de organizații, consilieri locali și județeni.

Alte argumente care au stat la baza deciziei de acceptare a primarului Valentin Vrabie în rândul liberalilor au vizat, potrivit liderului PNL, Bogdan Huțucă, realizările de la nivelul administrației publice locale din Medgidia, privind atragerea resurselor de finanțare, a scăderii gradului de îndatorare a UAT-ului, promovarea proiectelor privind educația, sportul și infrastructura, dar și aspecte care țin de crearea unei echipe în cadrul Primăriei Medgidia. “Se dorește crearea unei echipe între tot ceea ce înseamnă Primăria Medgidia și organizația PNL Constanța care să genereze mult mai mult și mai eficient pentru comunitatea locală”, a mai adăugat Huțucă.

De asemenea, Huțucă a menționat că și primarii PNL din județul Constanța și-l doresc pe Valentin Vrabie în rândul aleșilor PNL, iar dorința lor a contribuit decisiv la votul final dat în acest sens. La rândul său, acest aspect a fost confirmat și de primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, prim-vicepreședintele organizației județene a PNL Constanța, unul dintre primarii cu o bogată experiență politică și administrativă. “Pentru crearea unei majorități la următoarele alegeri, la Medgidia asocierea este una singură: Valentin Vrabie și PNL”, a precizat primarul Delicoti.

La rândul său, primarul Valentin Vrabie, care a obținut unanimitate de voturi la validarea adeziunii, a precizat că “PNL a dat semne de ceva timp, cu lucruri concrete, de reformare”: “Dinamica PNL-ului de a identifica, politic vorbind, lucrurile rele ce se întâmplă în județ – aici vorbind de PSD – de care se delimitează clar, și în felul acesta lupta mea pe care o știți de mai mult timp – este susținută acum de un întreg activ de partid, aproape jumătate din primarii județului. Împreună avem aceeași problemă ce se răsfrânge asupra cetățenilor pe care îi reprezentăm: cel ce conduce PSD, care ar fi trebuit să facă administrația unui serviciu public, și-a depășit demult competențele și a acaparat un partid politic pe care îl stăpânește. Singuri am fi reușit mai greu, nu că nu am fi avut oportunitățile. Este un obiectiv pentru care mă voi bate, am susținerea organizației PNL, pentru că este un lucru care ne doare pe toți, chiar și primarii PSD sunt nemulțumiți de amenstecătura aceasta”, a spus primarul Valentin Vrabie. Acesta a vorbit, în cadrul conferinței de presă și despre activitatea administrativă derulată de-a lungul manadatelor de primar la Peștera și mandatul în curs de la Medgidia, despre proiectele pe care a reușit, împreună cu o echipă, să le pună în aplicare în cele două localități. “Una dintre investițiile private care în primă fază va fi de 50 milioane de euro, dar ea se derulează pe parcursul a cinci ani de zile iar investiția va fi mult mai mare – fabrica de amidon. S-a eliberat cerificatul de urbanism pentru autorizația de construire și sperăm să se înceapă cât mai repede lucrările. Și din punct de vedere al sănătății, Spitalul Municipal Medgidia care deservește un sfert din județul Constanța este pe drumul cel bun: nu a mai făcut nicio datorie, ș-i le-a achitat pe toate ce le avea la zi, Policlinica – ce era într-un stadiu de degradare – în scurt timp va fi dată în folosință… “, a mai spus Vrabie.

Vrabie: “Important este că va fi liniște în Consiliul Local Medgidia”

„Pretenția mea în negocierea cu PNL a fost ca aleșii locali ai PNL să nu mai voteze alături de PSD în Consiliul Local Medgidia. Discuțiile sunt de trei ani de zile cu PNL, atunci s-au blocat. Acum s-au reluat și s-au finalizat cu bine”, a spus Vrabie, care a ținut să menționeze că acum are majoritatea în consiliul local.

Cât privește activitatea sa de independent de aproape trei ani, Vrabie spune că această șansă de independent a fost una constructivă: “Pe de o parte o regret, pe de o parte nu: regret că am pierdut destul de multe oportunități, dar am învățat foarte multe lucruri. Pentru a face atât de multe lucruri, așa cum au nevoie medgidienii, este nevoie să ai Consiliul Local. Important este că va fi liniște în Consiliul Local Medgidia. Eu am identificat că PNL este cea mai bună soluție pentru mine. Până acum eu sunt mulțumit de corectitudinea negocierilor noastre”, a mai spus Vrabie. De altfel, disputele în Consiliul local Medgidia sunt binecunoscute la nivelul întregului județ, ședințele de Consiliu Local la care au avut acces, prin intermediul mediului online, zeci de mii de cetățeni, stau dovadă că în trei ani misiunea de a duce la îndeplinire obiectivele asumate de actualul primar al Medgidiei s-a lovit de nenumărate piedici.

Președintele PNL, Bogdan Huțucă, a ținut să menționeze din nou interesul PNL în această colaborare: “Odată cu venirea lui Vrabie membru în PNL Megidia să creăm o echipă între liderii PNL și domnul primar astfel încât să putem fundamenta cel mai bun program pentru Medgidia. Interesul nostru vizează strict interesul cetățenilor din Medgidia”, a conchis Huțucă.