Operație
Operație - sursă foto: Pexeles
Este oficial! Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Constanţa a suspendat operaţiile care nu sunt urgente din cauza stocului limitat al unui medicament folosit după realizarea anesteziilor, care are rol în decontractarea musculaturii pacientului.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au transmis un punct de vedere cu privire la această situație:

„Este vorba despre o problemă în ceea ce privește medicamentul Neostigmină, necesar la trezirea pacienților care sunt supuși unor intervenții chirurgicale sub anestezie generală. Acesta este produs de o singură firmă, care a anunțat că a fost nevoită să sisteze producția din pricina obținerii unui rezultat în afară specificatiei aprobate în cadrul programului de studii de stabilitate pe termen lung.

Momentan, Spitalul Județean de Urgență Constanța poate asigura intervențiile chirurgicale de urgență. Au fost amânați doar pacienții care erau programați la intervenții chirurgicale de amploare, care necesitau anestezie generală”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Managerul Spitalului de Urgență Constanța, Ionuț Ionescu, spune că Spitalul de Urgență Constanța va împrumuta medicamentul de la alte unități sanitare din județ.

Situația este cunoscută la nivelului Ministerului Sănătății, iar unitatea spitalicească din Constanța se pare că nu este singura care se confruntă cu această situație.

Managerul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan, a precizat că, în acest moment, are în stoc Neostigmină și va putea ajuta cu câteva fiole cea mai mare unitate sanitară din județ.

Sursă foto: Pexeles

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.