Iată ce beneficii au fructele de soc: Pot ameliora gripa, sunt ideale pentru sănătatea inimii și au proprietăți antidepresive
Sănătate
Fructele de soc au numeroase proprietăți benefice. Socul este una dintre plantele cele mai des utilizate în medicină care, în mod tradițional, a fost folosit pentru tratarea infecțiilor, dar și pentru îmbunătățirea și recuperarea în urma arsurilor sau cicatricilor, scrie Exquis.ro.
De asemenea, în prezent, suplimentele de soc fac furori în tratarea simptomelor de gripă și răceală.
Pe lângă faptul că sunt bogate în nutrienţi, fructele de soc sunt ideale şi în combaterea simptomelor gripei şi răcelii, asigură sănătatea inimii şi luptă împotriva inflamaţiilor şi infecţiilor, potrivit csid.ro.
Totodată, fructele de soc sunt bogate în nutrienți, deoarece 100 de grame de fructe de soc conțin 73 de calorii, 18,4 grame de carbohidrați și mai puțin de un gram de grăsimi și proteine.
Fructele de soc sunt și:
- Bogate în vitamina C- 6-35mg de vitamina C la 100g de fructe, adică undeva la 60% din necesarul zilnic recomandat;
- Bogate în fibre- fructele de soc conţin 7 grame de fibre per 100g, adică un sfert din necesarul zilnic recomandat;
- Sursă ideală de acid fenolic- aceşti compuşi sunt antioxidanţi puternici care ajută la reducerea deteriorării organismului din cauza stresului oxidativ;
- Sursă ideală de flavonoide- fructele de soc conţin de 10 ori mai multe flavonoide decât fructele de pădure;
- Bogate în antocianină– aceşti compuşi oferă fructelor de soc nuanţa de mov închis, fiind un puternic antioxidant cu efecte antiinflamatorii.
Atât studiile din Europa, cât și cele din America arată că fructele de soc au proprietăți care inhibă anumite tipuri de cancere, iar polifenolii regăsiți în fructele de soc ajută la creșterea numărului de celule albe din sânge, întărind astfel sistemul imunitar.
De asemenea, fructele de soc protejează împotriva razelor UV, dat fiind faptul că, un produs de îngrijire a pielii care conținea extract de fructe de soc poate conține un factor de protecție 9.88, potrivit unui studiu. Un alt beneficiu al acestui fruct este acela că are proprietăți antidepresive, iar un studiu realizat pe șoarecii hrăniți cu 544mg de extract din fructe de soc arată o îmbunătățire a dispoziției și performanțelor.
Sursa: www.exquis.ro
Foto: Ilustrativ (www.unsplash.com)