Intervenție chirurgicală
Intervenție chirurgicală
Întreruperea de sarcină ar putea fi decontată de stat în anumite condiții, respectiv sarcnile care survin ca urmare a unui viol, sau ca urmare a întreținere de raporturi sexuale cu minori, scrie Europafm.ro.

Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Senat, la inițiativa deputaților neafiliați Alexandra Cambera, Simina Tulbure și Andrei Lupu. Propunerea legislativă a fost semantă de majoritatea parlamentarilor, mai puțin de către cei din AUR.

Care sunt cele trei situații în care întreruperea de sarcină ar putea fi deconectată:
  • Viitoarea mamă este minoră;
  • Viitoarea mamă a rămas însărcinată în urma unui viol;
  • Viitoarea mamă nu are venituri.

Totodată, sunt prevăzute și situațiile în care este vorba despre avort terapeutic, adică viața mamei este în pericol și trebuie să renunțe la sarcină.

Decontarea va fi făcută de la Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În expunerea de motive, iniţiatorii atenţionează, între altele, că pentru efectuarea unei întreruperi de sarcină la cerere femeile sunt îndrumate spre clinici private.

În clinicile private, costul acestei proceduri poate fi şi de șapte ori mai mare, comparativ cu preţurile unităţilor medicale din sistemul public pentru aceeaşi procedură.

Sursa: www.europafm.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Bebeluş născut la Constanța cu o MALFORMAȚIE GRAVĂ, un singur ochi şi fără nas. Medicii trag un semnal de alarmă: „Este important ca fiecare gravidă să fie luată în evidență încă din primul trimestu de sarcină”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.