COVID
COVID
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Astăzi, 21 iulie, Grupul de suport tehnic pentru pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de îmbolnăviri în masă s-a întrunit într-o ședință, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, în care a fost analizată situația la nivelul întregului județ în ceea ce privește capacitatea de primire a pacienților în spitalele suport COVID, se arată într-un comunicat a Instituțieie Prefectului – Județul Constanța.

În urma discuțiilor și a datelor analizate, începând de vineri, 22 iulie, sistemul sanitar județean va intra în etapa a doua a Planului Județean de Reziliență Sanitară, gestionat de DSP Constanța.

Astfel, va fi suplimentat numărul de paturi COVID, iar spitalele suport vor putea primi pacienți, după cum urmează:
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – 24 de paturi pentru adulți, 10 pentru copii, 12 paturi ATI adulți, 3 paturi ATI copii;
– Spitalul Municipal Medgidia – 10 paturi pentru adulți, 12 pentru copii, 10 paturi ATI adulți;
– Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – 30 de paturi pentru adulți;
– Spitalul Municipal Mangalia – 20 de paturi pentru adulți;
– Spitalul Militar de Urgență – 6 paturi pentru adulți;
– Spitalul Orășenesc Hârșova – 18 paturi pentru adulți, 2 paturi pentru copii.

Aceeași sursă transmite că, la nivelul județului Constanța, în etapa a doua, vor fi disponibile 157 de paturi, dintre care 25 pentru terapie intensivă, comparativ cu prima etapă, în care au fost 91 de paturi alocate, dintre care 12 pentru terapie intensivă. La acest moment, sunt ocupate 45 de paturi din spitalele suport-COVID, dintre care 1 pe secțiile ATI.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Din Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de îmbolnăviri în masă fac parte, printre alții, DSP Constanța, SAJ Constanța, principalele unități sanitare din județ, structurile MAI județene, Comandamentul Flotei și CJ Constanța.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Citește și:

ALERTĂ! Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.