Pastilă
Pastilă
Ritmul de declin al memoriei și al gândirii la persoanele care sunt diagnosticate cu boala Alzheimer, în fază incipientă, a fost încetinit de un medicament experimental.

Acest medicament a fost dezvoltat de Eisai și Biogen. După 18 luni de administrare, declinul cognitiv al pacienților cu Alzheimer a fost redus în proporție de 27%, în comparație cu cei cărora li s-a administrat un tratament placebo.

Este prima dată când s-a demonstrat în mod clar că un medicament poate modifica traiectoria bolii Alzheimer, notează The Guardian.

„Mulţi oameni consideră că Alzheimer este o parte inevitabilă a îmbătrânirii. Acest lucru o spune clar: dacă se intervine din timp, se poate avea un impact asupra modului în care evoluează oamenii”, menționează Doctor Susan Kohlhaas, director de cercetare la Alzheimerțs Research UK.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Peste 1.800 de pacienți au participat la studiu

În cadrul studiului, la care au participat aproximativ 1.800 de pacienți cu Alzheimer în stadiul incipient, pacienților li s-au administrat perfuzii de două ori pe săptămână. Medicamentul este numic Iecanemab.

De asemenea, s-a demonstrat că acesta a redus plăcile toxice din creier și a încetinic declinul memoriei pacienților.

Efecte secundare, precum umflături s-au hemoragii cerebrale au fost prezentate de circa o cincime dintre pacienți. Un procent de 3% dintre aceștia au prezentat efecte secundare simptomatice.

Rezultatele studiului oferă un impuls ipotezei potrivit căreia îndepărtarea din creier a depozitelor lipicioase ale unei proteine numite amiloid beta poate întârzia avansarea bolii.

O serie de medicamente anterioare au redus cu succes nivelurile de amiloid din creier, dar nu au adus nicio îmbunătățire rezultatelor clinice.

Se așteaptă ca Eisai și Biogen să solicite aprobarea de reglementare în SUA și Europa până la finalul acestui an, potrivit Mediafax.ro.

Foto: www.unsplash.com

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.