Ministerul Sănătății confirmă că fetiță este internată la București cu o formă gravă de hepatită acută, pe care medicii o descriu drept fulminantă.

În vârstă de aproape 5 ani, pacienta este în stare stabilă. Potrivit unor surse medicale, aceasta primește perfuzii hepatoprotectoare.

Micuța nu a călătorit recent în străinătate și nu a avut vreo legătură cu vreun alt caz monitorizat de Organizația Mondială a Sănătății.

„Este un caz care îndeplinește definiția de caz propusă de Organizația Mondială a Sănătății ca și caz probabil, nu este vorba de un caz confirmat, mai ales că discutăm despre o formă de hepatită care nu are o cauză identificată până în momentul de față. Nu sunt cazuri confirmate pentru că nu cunoaștem cauza, confirmarea înseamnă să cunoști cauza, cazul probabil grupează copii care prezintă hepatită severă, cu transaminaze foarte mari, cu icter, cu insuficiență hepatică, dar atâta timp cât nu cunoaștem cauza nu putem să discutăm despre o confirmare din puntul de vedere al unei cauze, în momentul de față vedem doar consecințele unei posibile infecții, de exemplu hepatita severă.”, a precizat pentru Europa FM, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La nivel european, alerta sanitară s-a dat la începutul acestei luni.

Primele cazuri ale acestei boli cu origine necunoscută au fost depistate în Scoția. Cele mai multe cazuri au fost confirmate, de altfel, în Regatul Unit.

Unii dintre copii au nevoie de transplant hepatic.

Simptomele acestei forme misterioase de heptatită sunt sunt icterul, greața, durerile de burtă și vărsăturile.

Prezența unui adenovirus a fost confirmată la mai mult de 70 de pacienți, dar pentru moment nu poate fi stabilită o relație de cauzalitate.

Citește și:

Hepatita misterioasă la copii a fost depistată și în România

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!