Bebeluș născut prematur
Bebeluș născut prematur
La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța până în această dată s-au născut prematur 342 de bebeluși. Practic mai mult de 10% din totalul naşterilor înregistrate în spitalul constănțean au fost înainte de termen. 

Astăzi, de Ziua internațională a Prematurității, echipa din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a făcut o analiză a situației bebelușilor născuți prematur în acest an.

Cel mai devreme s-a născut o fetiţă, la numai 28 de săptămâni de sarcină care, la naștere a avut doar 600 de grame.

După trei luni în care a fost intens monitorizată de personalul medical din compartimentul Terapie Intensivă Neonatală, la sfârşitul lui martie a plecat acasă sănătoasă şi cu peste trei kilograme şi jumătate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

O altă minune s-a născut pe 7 ianuarie, în zi sfântă. Avea 27 de săptămâni şi cântărea 800 de grame, iar după patru luni trăite la Terapie Intensivă a plecat acasă.

În acest moment, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța primesc ingrijiri de specialitate 17 bebelusi prematuri, 10 sunt la terapie intensivă, iar cel mai mic pacient cântăreste 900 de grame. Este vorba despre o fetiţă născută la începutul lunii noiembrie.

„Şi ei, şi celorlalţi micuţi care au venit mult prea repede pe lume, le urăm din tot sufletul ani mulţi şi sănătoşi!

Întreaga echipă din secţia clinică Neonatologie va fi mereu la datorie, pregătită să îi preia şi să îi îngrijească aşa cum se cuvine pe cei mai mici dintre pacienţi.“ au transmis medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Citește și:

Caz emoționant pentru echipele SMURD: O mamă a născut prematur în ambulanță doi gemeni aflați în stop cardio-respirator

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.