Depresie
Depresie
Oamenii de știință susțină că au descoperit prima dovadă directă că persoanele cu depresie ar avea o capacitate redusă de eliberare a serotoninei din creier.

Aceste descoperiri confirmă ideea că un răspuns scăzut al serotoninei ar putea juca un rol important în instalarea depresiei.

Rezultatele unui studiu de imagistică cerebrală relansează dezbaterea din cadrul psihiatriei cu privire la aşa-numita ipoteză serotoninică a depresiei şi contestă concluziile unei analize influente publicate în iulie, care nu a găsit „nicio dovadă clară” că nivelurile scăzute de serotonină sunt responsabile.

Cea mai recentă lucrare, condusă de oamenii de ştiinţă de la Imperial College London, a sugerat că persoanele cu depresie au un răspuns scăzut la serotonină, potrivit The Guardian.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Aceasta este prima dovadă directă a faptului că eliberarea de serotonină este diminuată în creierul persoanelor cu depresie”, a declarat profesorul Oliver Howes, psihiatru consultant la Imperial College şi King’s College din Londra, şi coautor al lucrării.

„Oamenii dezbat această chestiune de 60 de ani, dar totul s-a bazat pe măsuri indirecte. Aşadar, acesta este un pas foarte important”, a adăugat acesta.

Sunt necesare studii suplimentare
Howes a declarat că rezultatele ar trebui să fie reproduse şi apoi ar fi necesare studii suplimentare pentru a determina dacă orice diferenţe de serotonină cauzează depresia sau apar din această afecţiune.„Este important, deoarece, deşi tratamentele actuale ajută o mulţime de oameni, ele nu funcţionează pentru toată lumea”, a spus el.

„Pentru un număr mare de oameni, primul tratament nu funcţionează, iar unii oameni nu pot găsi niciun tratament care să îi ajute”, a menționat Howes.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Singurătatea și traumele din copilărie, principalii factori care accelerează îmbătrânirea. Ce spun cercetătorii

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.