Pacient
Pacient
Oferirea de servicii medicale specifice, medicina personalizată, urmează să fie introdusă și în țara noastră, după cum apare într-un proiect legislativ aprobat de senatori în această săptămână, scrie Avocatnet.ro.

Scopul proiectului de lege, adoptat deja de senatori, este completarea Legii 46/2003, privind drepturile pacientului, în sensul introducerii unuia nou.

Astfel, se introduce în lege, prin viitorul act normativ, „dreptul la medicină personalizată, pe baza recomandării medicale.

În medicina personalizată sunt cuprinse îngrijirile de sănătate acordate pe baza unui model medical ce ia în calcul însușirile determinate de baza ereditară și de condițiile de mediu (fenotipul) sau constituția ereditară (genotipul) fiecărei persoane, precum prevede documentul.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Conform proiectului, îngrijirile constau în oferirea de servicii medicale preventive, de diagnostic, curative, de reabilitare, respectiv îngrijiri terminale specifice fiecărui pacient în parte.

În virtutea dreptului la medicină personalizată, medicii specialiști vor avea obligația de a pune la dispoziția pacienților informații adecvate și ușor de înțeles referitoare la opțiunile privind procedurile medicale propuse, inclusiv beneficiile preconizate și riscurile ce le pot însoți, scrie Avocatnet.ro.

Totodată, medicii vor trebui să primească consimțământul pacientului „pentru fiecare intervenție medicală specifică medicinei specializate”.

Proiectul de lege conține noul drept al pacienților și este programat să intre în vigoare în șase luni de la oficializare.

Sursa: www.avocatnet.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.