Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a participat astăzi, alături de primarul Orașului Năvodari, Florin Chelaru, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Bogdan Obadă, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța, Cristina Mihaela Schipor și de întreaga echipă implicată în acest proiect, la predarea imobilului unde va funcționa această unitate sanitară către Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Deși termenul inițial pentru finalizarea lucrărilor a fost depășit, autoritățile locale s-au declarat mulțumite de faptul că acestea s-au încheiat.
„S-au întârziat lucrările, eu sunt mulțumit că lucrările au fost făcute de calitate. Din păcate, ceea ce am găsit în această clădire ne-a surprins pe toți, inclusiv pe constructori. Au fost pereți care au căzut, conducte care au trebuit înlocuite, deși inițial nu ne-am gândit la acest lucru, iar ideea de a face un spital trainic am gândit-o împreună – să facem reparațiile cu simț de răspundere, nu de mântuială“a declarat primarul Florin Chelaru.

“Greul pentru noi abia acum începe. Zilele următoare vom demara procedurile de dotare cu echipamente medicale și mobilier a Centrului de Sănătate Năvodari. De asemenea, în paralel vom începe și demersurile de avizare și autorizare. Astfel, în momentul în care unitatea sanitară va fi complet echipată și va avea toate autorizațiile și avizele vom avea un centru complet funcțional, la standarde europene. Centrul de Sănătate Năvodari va deservi atât locuitorii orașului Năvodari cât și turiștii prezenți pe litoral în perioada estivală. S-a lucrat contra cronometru, dar consider că este un proiect vital pentru comunitatea noastră. Îmi doresc să îl inaugurăm cât  mai repede posibil pentru ca pacienții din Năvodari și cei din nordul județului să poată beneficia de serviciile acestui centru”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Aproximativ 1,6 milioane lei, alocați de CJC pentru dotare

Reabilitarea imobilului a fost realizată de către Primăria Orașului Năvodari iar Consiliul Județean Constanța va dota Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari cu echipamentele medicale și mobilierul necesar desfășurării activității în cele mai bune condiții. În acest sens, CJC a alocat suma de aproximativ 1,6 milioane lei Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru dotarea centrului cu echipamente moderne.

Consiliul Local Năvodari a votat, în cea mai recentă ședință, darea în administrare a imobilului către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța.

Între timp, autoritatea locală s-a preocupat de ultimele detalii: amenajarea unui heliport, a spațiului verde din vecinătatea viitorului spital și lărgirea parcării și a drumului de acces

Unitatea va funcționa ca secție externă a Spitalului Județean Constanța și va avea secții de Medicină Internă, Microchirurgie, Pediatrie, Gastroenterologie, Ginecologie, Neurologie, Cardiologie, precum și o cameră de gardă care va funcționa în regim non-stop.

În cadrul Centrului de Sănătate pacienții vor fi internați, li se vor face analize și, în funcție de gravitate, vor fi redirecționați către secțiile altor spitale de specialitate.

Reamintim faptul că lucrările au fost realizate de SC Geomarco Construct SRL, valoarea contractului este de 2.780.544,48 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.