Spitalul dr. Alexandru Pesamosca
Spitalul dr. Alexandru Pesamosca
Astăzi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a dat aviz favorabil proiectului de construire și dotare a viitorului Spitalul de Pediatrie dr. Alexandru Pesamosca. Anunțul a fost făcut public de directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Cristina Schipor.

Aceasta a scris, pe pagina sa de socializare, că s-a mai făcut un pas înainte pentru realizarea Spitalului de Pediatrie dr. Alexandru Pesamosca:

După mulți ani de așteptare și muncă asiduă, încă un pas pentru realizarea Spitalului de Pediatrie dr. Alexandru Pesamosca Mulțumesc tuturor celor implicați. Doar împreună vom reuși„.

În luna iulie a acestui an, Primăria Constanța a emis autorizația de desființare solicitată de Direcția de Sănătate Publică Constanța pentru demolarea clădirii de pe strada Vifor Haiducul pe locul căreia se va construi spitalul de pediatrie.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Viitoarea unitate spitalicească, care va fi construită de Compania Națională de Investiții, va avea o capacitate de 165 de paturi.

Dr. Alexandru Pesamosca s-a născut la Constanţa, la 14 martie 1930, într-o familie cu origini italiene.

„Îngerul copiilor“ a urmat studiile primare la Școala Italiană din Constanța, apoi a continuat la Liceul „Mircea cel Bătrân” din oraşul natal, unde a absolvit ca şef de promoţie. În urma absolvirii facultății, a fost repartizat la Niculeşti-Jianu, un sat de lângă Feteşti, unde a profesat timp de trei ani medicină pentru adulţi, iar din anul 1957 a profesat ca medic chirurg pediatru la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, devenind ulterior şef de clinică, până în anul 1984, scrie Adevărul.

După anul 2000, starea sănătăţii sale s-a deteriorat, iar din anul 2006 doctorul Pesamosca nu a mai operat.

A fost „Îngerul copiilor” timp de 52 de ani.

Citește și:

Va fi demolată clădirea pe locul căreia se va construi un SPITAL de PEDIATRIE în Constanța

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.