Simona Halep
Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe tenismena Simona Halep, pentru o perioadă de patru ani, în urma încălcării Programului antidoping de tenis.

Sportiva, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP. Prima dintre acestea s-a referit la o constatare analitică adversă pentru substanța interzisă roxadustat, la US Open în 2022, efectuată prin testele regulate de urină, în timpul competiției.

A doua acuzație se referă la nereguli regăsite în Pașaportul Biologic al Atletului deținut de sportiva Simona Halep, transmite ITIA.

Conform comunicatului transmis de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, Tribunalul Independent, înființat prin Sport Resolutions s-a întrunit în zilele de 28 iunie 2023 și 29 iunie 2023, la Londra, fiind audiați astfel martori și experți atât din partea ITIA, cât și din partea Simonei Halep.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În data de 11 septembrie 2023, tribunalul a decis că sportiva a încălcat „intenționat” regulamentul antidoping internațional în două cazuri:

  • Prezența substanței roxadustat în mostra biologică prelevată la US OPEN 2022, în data de 29 august;
  • Utilizarea unei substanțe interzise pe parcursul anului 2022, acuzație bazată pe 51 de analize de sânge ale sportivei, în cadrul programului ABP.

De asemenea, tribunalul independent a acceptat argumentul Simonei Halep privind ingerarea unui supliment contaminat, însă a stabilit că „volumul pe care jucătorul l-a ingerat nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă”.

Astfel, conform comunicatului transmis de ITIA, sportiva va fi suspendată până în data de 6 octombrie 2026, având în vedere că a fost suspendată provizoriu încă din luna octombrie 2022.

„După un proces de audiere complex și riguros, salutăm decizia tribunalului independent.

Volumul de probe pe care tribunalul trebuie să le ia în considerare atât în ​​procedura roxadustat, cât și în procedurile ABP a fost substanțial.

ITIA a urmat procesele adecvate, așa cum le-am face cu orice altă persoană – în conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping – îndeplinindu-ne scopul și responsabilitatea de a susține principiul competiției loiale, în numele sportului. Juriul a recunoscut că a fost urmată procedura adecvată în cadrul deciziei scrise.

Înțelegem interesul public semnificativ în aceste cazuri și rămânem angajați să fim cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp util”, a declarat Karen Moorhouse, director executiv la ITIA.

Foto: Facebook Simona Halep

Citește și:

Simona Halep a ieșit din clasamentul WTA! Ce mesaj a postat sportiva pe contul de socializare

Veste tristă pentru Simona Halep: „Este foarte dezamăgitor (…) Tot ce cer este să fiu judecată”

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.