Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului

Candiatul propus de PSD, Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului în al doilea tur cu 73 de voturi în timp ce contracandidata sa Alina Gorghiu, susținută de PNL, a obținut 59 de voturi.

Astfel, social democrații au reușit să-și impună candidatul deși nu aveau numărul necesar de voturi pentru validarea acestuia. Grupul PSD a avut 67 de voturi iar diferența de șase voturi a venit de la senatorii ALDE, susțin sursele HotNews.ro.

“Sunt membru ALDE și intenționez să rămân în partid. Sunt multe modalități să contribui la dezvoltarea ALDE. Prima va fi operațiunea de împărțire a principalelor funcții în cadrul Biroului Permanent al Senatului, al comisiilor și multe altele. Voi încerca să îmi promovez colegii astfel încât ei să își prezinte ideile, propunerile (…) Noi am fost doi ani și jumătate în Guvern împreună cu PSD. S-au făcut multe lucruri bune și mai puțin bune. E foarte delicat să stai pe peron și să dai cu pietre în geamurile trenului care trece. Nenorocirea este că dacă faci asta, rămâi pe peron pentru foarte mult timp”, a explicat Meleșcanu imediat după alegerea sa.

Ulterior, Meleșcanu a declarat că, din punctul său de vedere, colaborarea cu PSD trebuie să continue.

„Da, este vorba de a continua colaborarea cu PSD pe baza programului pe care l-am avut în 2016”, a spus el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.