Cai
Cai
Polițiștii din Brașov au salvat 33 de cai care urmau să ajungă la un abator. A fost idenficat un grup infracțional care sacrifica ilegal caii, iar apoi exporta carnea în Italia, pentru consum, scrie Observatornews.ro.

O parte din complicii activității erau chiar angajați ai statului. Rețeaua a fost demascată după 32 de percheziții, una dintre ele având loc inclusiv la sediul Direcției Sanitar Veterinare din Brașov.

Totul ar fi început în luna noiembrie 2022.

„Administratorul unei societăți comerciale achiziționa animale, vorbim despre cai, care nu beneficiau de documente legale și, cu sprijinul unor medici veterinari cu drept de libera practica, erau falsificate aceste documente te, astfel încât carnea produsa în urnă tăierii și uciderii acestor animale sa beneficieze de documente legale. Vorbim deapre medici veterinari angajați ai instituției publice, vorbim despre medici veterinari angajați ai abatorului”, a declarat Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Brașov, potrivit Observatornews.ro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Anchetatorii au făcut 32 de percheziții, la instituții, sedii de firme și domicilii din Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Ialomița și București. Din păcate, încă nu se ştie numărul real al cailor sacrificați ilegal.

„Funcționau legal, din punct de vedere al sacrificării cailor? Dați-mi voie să îmi rezerv acest răspuns, o să fac niște verificări, pentru aceste aspecte. Certificarea cărnii de cal, dați-mi voie să îmi rezerv dreptul de a nu răspunde acum. Dacă am greșit undeva, cu siguranță vom răspunde, dacă n-am greșit, asta este”, a declarat Irina Holerga, director executiv DSVSA Brașov.

Sursa: www.observatornews.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

(VIDEO) Zeci de percheziții la samsarii de carne de cal: Animalele erau sacrificate, ilegal, pentru piața din Italia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.