Închisoare
Închisoare
Sărăcia și impulsul de moment l-au determinat pe un bărbat din zona orașului Negru Vodă să ucidă, cu sânge rece, un prieten, cu care împărțise și bune și rele. Pentru 200 de lei, ucigașul va sta în pușcărie până la adânci bătrâneți: a fost condamnat, de Judecătoria Constanța, la 22 de ani de închisoare.

“Mi-a povestit că, peste noapte, o luase pe victimă în propria căruţă, a învelit-o cu o plapumă, iar pe câmp ar fi băgat coasa în corpul victimei şi i-a scos maţele afară, apoi a înfăşurat cadavrul în plapumă şi l-a îngropat, fără a indica concret locul respectiv”, așa și-a început mărturia concubinul mamei ucigașului. Acesta s-a apucat să i se destăinuie tatălui vitreg departe de locul faptei: se aflau undeva lângă Madrid, în Spania, iar lui D.I., zis „Şchiopul”, ucigașul prietenului său, părea că se căiește pentru fapta comisă.

În decembrie 2015, polițiștii erau alertați de fiica unui bărbat, cu privire la faptul că tatăl ei dispăruse de acasă. Victima, M.E., zis „Dopu”, petrecuse cu D.I., la casa unei rude, apoi îi ceruse acesteia să îi găzduiască până a doua zi. Cei doi preteni au dormit chiar în aceeași cameră. A doua zi au plecat, iar pe „Dopu” nu l-a mai văzut nimeni, niciodată…

Au plecat cu căruța victimei, în care nu se afla decât o plapumă roșie, cu care, ulterior, a povestit ucigașul, l-a învelit pe „Dopu”, pentru a nu sângera. I-a aruncat cadavrul pe camp, pe aşa-zisul „drum al hoţilor”, acolo unde, după luni de zile, au ajuns și anchetatorii, în căutarea cadavrului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Căruța și calul le-a vândut unui cetățean din Negru Vodă, dar, inexplicabil, a păstrat roţile cu jante metalice şi anvelope şi oiştea.

După câteva zile, D.I. și-a luat tălpășița peste graniță: s-a dus la rudele pe care le avea în Spania, în cartierul Quatro Caminos din Madrid. Aici a făcut mărturisirea cutremurătoare: își omorâse prietenul, îi furase calul și căruța și le vânduse pe nimic. De frica fiului vitreg, bărbatul a decis să plece înapoi, în România, pentru o perioadă, deşi avea cumpărate bilete de întoarcere în ţară pentru mai târziu.

Ulterior, judecătorii au vrut să o cheme, martor, și pe mama vionovatului: aceasta, între timp, fusese ucisă de tatăl biologic al… criminalului.

Rămas în Spania pentru a scăpa de mâna legii, D.I. a fost dat în urmărire europeană, apoi internațională. Între timp, au trecut cinci ani: rudele bărbatului mort ar fi vrut ca, pe lângă pedepsirea vinovatului, acesta să le spună unde a aruncat cadavrul omului, pentru a-l îngropa, după datină.

La o lună după ce a fost introdusă alarma cu privire la D.I.,  în Sistemul de Informaţii Schengen, bărbatul a fost prins și predate autorităților române.

În fața procurorului, acesta a mărturisit fapta: victima l-ar fi enervat spunându-i că fiica lui biologică fusese luată de o rudă de-a lui ca soție, iar că el, „Dopu”, intenționa să îi ia și concubina pentru a o căsători cu o altă rudă de-a lui, așa că D.I. a luat coasa și i-a înfipt-o în zona abdominală. Totodată, a precizat că din cauza presiunilor concubinei sale, care îi tot cerea să aducă bani în casă, chiar dacă ar fi trebuit să omoare pe cineva, căci aveau un copil nou-născut, a luat hotărârea de a o jefui pe victimă de atelaj, pe care l-a și vândut, cu prețul de 200 de lei

Judecătorii l-au condamnat la 22 de ani de închisoare.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.