Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei
Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei
Potrivit unui document publicat pe Facebook de preotul Ionuț Mavrichi, intitulat „Document de Legământ cu Blestem” și semnat de Mitropolitul Olteniei Irineu și de starețul Mănăstirii Frăsinei (județul Vâlcea), toți preoții și credincioșii, care vor intra de azi înainte într-o biserică din apropierea Mănăstirii Frăsinei despre care se spune ca ar fi fost construită pe un loc care a fost blestemat de Sfântul Ierarh Calinic, sunt anatemizați. 

„Hotârâm în numele Sfintei Treimi ca de acum înainte și până la sfârșitul veacurilor, nimeni dintre monahi și cei hirotoniți, preoți sau diaconi, să nu mai coboare la această biserică și să nu mai săvârșească vreo slujbă bisericească, molivtă sau dezlegare sau Sfântă Taină și nici vreo Sfântă Liturghie, să nu se mai oficieze în această biserică sau în spațiile din jurul acesteia. Cei care vor încălca această hotărâre sa cadă sub blestemul Sfântului Ierarh Calinic și sub blestemul nostru. De sunt clerici să se caterisească, iar de sunt mireni să se afurisească, iar este de este vreun preot de Mir și va încalca acest Legământ sa fie în aceeași osandă”, se arată în documentul atașat.

În încheierea anatemei, Mitropolitul Irineu împreună cu starețul Mănăstirii Frăsinei spun că niciun cleric indiferent de ce rang bisericesc ar avea „să nu îndrăznească să dezlege această legătură cu blestem pus de noi”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Biserica despre care se face referire în blestem a fost construită în apropierea Mănăstirii Frăsinei.

La slujbele oficiate în ea puteau participa și femeile, spre deosebire de biserica Mănăstirii Frăsinei unde accesul femeilor este interzis.

Sursa foto: Facebook

Sursă foto Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei: www.mitropoliaolteniei.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.