A murit tehnicianul de sunet al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”

Tehnicianul de sunet al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”, Dicran Asarian, a murit pe data de 14 septembrie. El ocupase această funcție timp de 35 de ani.

Dicran Asarian a fost, vreme de 35 de ani, tehnician de sunet la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”. S-a născut  la Constanța, la 16 decembrie 1956. A moștenit talentul și pasiunea pentru muzică, de la tatăl său care a fost instrumentist în orchestra Ansamblului “Brâulețul”.

Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” a transmis un mesaj legat de activitatea tehnicianului de sunet.

“Dicran Asarian a fost un excepțional profesionist, care a asigurat sonorizarea impecabilă a spectacolelor curente de la sediu, dar și in deplasări sau festivaluri naționale și internaționale. Era un maestru al efectelor sonore, al imprimărilor, reușind întotdeauna să facă cât mai sugestivă interpretarea actorilor. Avea în studioul de sunet al teatrului, o fonotecă foarte bine organizată. Era un veritabil om orchestră: cânta la diverse instrumente. A făcut parte din formația „Poesis”- grup muzical cu care a colaborat și Teatrul Dramatic Constanța si Teatrul de Păpuși Constanța. A fost și un foarte bun  compozitor, compunând muzica pentru foarte multe spectacole ale teatrului. Pentru spectacolul „Punguța cu doi bani” (spectacol jucat cu succes și la un festival internațional de teatru) a compus muzica pe care a si interpretat-o pe viu, creând chiar un personaj în spectacol: Omul orchestră.

Pentru muzica  spectacolelor „Inimă  rece ” și „Secretul pădurii bătrâne” (acesta din urmă, fiind o colaborare  cu Teatrul de Păpuși din Ploiești) ambele în regia lui Cristian Pepino, a fost  premiat la Festivalul  Teatrelor pentru Copii și Tineret- Focșani.

Plecarea sa dintre noi lasă un gol, dar şi amintirea unui om deosebit de sensibil și talentat, ce și-a făcut meseria, cu mult drag și dedicație. Odihnească-se în pace!”, a fost mesajul Teatrului de Copii și Tineret “Căluțul de Mare”

Citește și:

Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” a anulat spectacolele din următoarele două weekenduri