Mal canalul Dunăre
Mal canalul Dunăre
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dispus desfășurarea mai multor acțiuni de control pe traseul proiectului Canalului navigabil BucureștiDunăre.

Aceste acțiuni de control au fost efectuate în urma sesizărilor făcute de cetățeni.

„Aviz firmelor dornice de câștiguri rapide pe seama comunităților mici și a proiectelor cu importanță strategică!”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a ministrului.

Au fost date amenzi de peste jumătate de milion de lei și au fost aplicate 21 de sancțiuni firmelor care exploatează balast, în zona respectivă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Inspectoratul General al Poliției Române a constatat comiterea a două infracțiuni: evaziune fiscală și nerespectarea legii mineritului.

De asemenea, Garda de Mediu a oprit activitatea desfășurată de trei societăți care nu dețineau acord de mediu și a aplicat amezi în cuantul de 167.500 de lei.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a amendat mai multe firme care au depășit greutatea maximă pentru transportul pe drumurile publie. Amenzile aplicate ajung la suma de 95.000 de lei. Compania Națională Apele Române a aplicat opt sancțiuni în cuantum de 270.000 de lei.

Controalele au fost desfășurate pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și Călărași, în baza unui protocol încheiat între Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne și Ministerul Mediului.

„Deși lucrările la Canalul București-Dunăre (începute în 1986) au intrat în conservare în 1989, proiectul nu trebuie lăsat să se degradeze iremediabil”, transmite ministrul Mediului.

Capitala României, un important nod logistic vamal

Statul român intenționează să reia acest proiect care ar permite navelor fluviale să transporte mărfuri spre și dinspre București. Capitala României ar putea deveni un important nod logistic vamal.

Procedura se află în faza soluționării contestațiilor iar în anul 2023 ar urma să fie semnat contractul.

Video: Facebook

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.