incendiu bloc strada Nicolae Grindeanu - Constanta
incendiu bloc strada Nicolae Grindeanu - Constanta
Minorul acuzat de producerea incendiului la blocul de locuințe de pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța, în urma căruia 94 apartamente și 37 autoturisme parcate la subsolul și în proximitatea unui bloc de locuințe, au fost distruse a fost condamnat.

Judecătoria Constanța a decis ca inculpatul minor să fie internat într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani și 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare.

incendiu bloc strada Nicolae Grindeanu - Constanta
incendiu bloc strada Nicolae Grindeanu – Constanta

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Un puternic incendiu a izbucnit, în noaptea de 15/16 decembrie 2021, în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa, focul extinzându-se apoi.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Incendiul a afectat 150 de apartamente.

Dintre acestea, 35 au fost afectate de flăcări prin balcoane şi geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiul.

De asemenea, 37 de autoturisme au fost distruse.

250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură rămânând internată.

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, ulterior cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.

El a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc

Citește și:

„Tati, acum vom muri?”. Mesaj cutremurător al părintelui Claudiu Banu, de la Biserica Sfântul Mina, unul dintre locatarii blocului afectat de incendiul devastator

(Foto) Cum arată locul de unde a pornit incendiul la blocul din Km. 4-5. Echipe ale operatorilor de utilități lucrează la refacerea instalațiilor

Blocul unde a izbucnit INCENDIUL de pe strada Grindeanu NU avea autorizație de securitate la incendiu

(Video) Focul ar fi fost pus intenționat de DOI MINORI, o nouă ipoteză în cazul INCENDIULUI de la blocul din Km 4-5

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.